новини

Військовослужбовці Академії відсвяткували Різдво Христове

26.12.2023 11:29

Гвардійців Академії Нацгвардії привітали з Різдвом Христовим. На святкову вечерю прийшов військовий капелан Академії отець Григорій. Він поздоровив захисників та розповів про історію й традиції свята. Також благословив військовослужбовців з нагоди свята проповіддю та освятив вечерю.

Зазначимо, перед тим, як подавати святкову вечерю, представники Академії оформили святковий стіл згідно традицій Святвечора -  поставили дідуха, як символ передачі традицій з покоління в покоління, під скатертину поклали сіно  та накрили стіл з 12-ти пісних страв, де найголовніша страва – це кутя.

Військовослужбовці Академії провели святвечір у теплому, атмосферному колі, дотримуючись усіх традицій свята. Гвардійською родиною зібралися навколо столу, запалили свічки та помолилися за Перемогу та справедливий мир в Україні.

«В Академії завжди відповідально ставляться до традицій та свят. Різдво - одне з найбільш шанованих та найважливіших свят, яке приносить багато незабутніх моментів і віру в скорішу перемогу!», - зазначив отець Григорій.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ