новини

Військовослужбовці Академії взяли участь у міжнародній конференції

30.04.2021 13:40

Офіцери Національної академії Національної гвардії України взяли участь у IІI Міжнародній науково-практичній онлайн-конференції. Ії організатором виступила Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. 

Головною метою заходу було обговорення  питань щодо реалізації ґендерної політики в освітньому процесі вищих військових навчальних закладів сектору безпеки та оборони.

Розпочався захід із вітального слова ректора Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького генерал-майора Олександра Луцького. Він розказав про особливості інтегрування ґендерних підходів в освітній процес їхнього навчального закладу.

Заступниця начальника Національної академії Національної гвардії України по роботі з особовим складом полковник Олена Іванова виступила із доповіддю стосовно важливості впровадження ґендерної політики у військову освіту.

«Питання реалізації ґендерної політики все частіше обговорюють у секторі безпеки і оборони. Сьогодні в Академії Нацгвардії ми вдосконалюємо умови навчання та служби для особового складу та працюємо над створенням ґендерно-чутливого середовища. Наші випускники та випускниці мають створити кадри нової генерації, здатні сформувати новий формат відносин у військах – людино-центричний, - зазначила полковник Олена Іванова. - На мою думку, для ефективної роботи в цьому напрямку, нам не вистачає наукових досліджень, а саме: ґендерних особливостей успішності виконання службово-бойових завдань в діяльності Національної гвардії України; врахування ґендерної специфіки реалізації службових завдань; необхідності врахування ґендерного аспекту в управлінні військовими підрозділами.»

Під час конференції учасники розглянули правові аспекти ґендерної рівності, рівні права та можливості жінок і чоловіків у системі освіти та підвищення кваліфікації у секторі безпеки та оборони. Крім того, обговорили роль жінок у прийнятті рішень і вирішенні збройних конфліктів, шляхи і досвід використання методичних рекомендацій з питань інтеграції ґендерних підходів у систему підготовки фахівців для сектору безпеки і оборони України.

В конференції взяв участь заступник начальника відділу євроатлантичної інтеграції (координатор з ґендерних питань) підполковник Руслан Мусевич. Він розповів про опір процесу впровадження ґендерної політики. Доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Академії Ірина Севрук розкрила питання стосовно реалізації принципу рівності жінок та чоловіків у силових структурах України, а саме про розрив між правами та можливостями.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ