новини

Військовослужбовець Збройних сил Канади поділився досвідом із офіцерами відділу євроатлантичної інтеграції Академії

14.07.2021 14:37

 

Із особовим складом відділу євроатлантичної інтеграції Національної академії Національної гвардії України провели тренінгове заняття із основ викладання.

Вперше тренінгове заняття із представниками відділу провів офіцер Об'єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) капітан Гектор Макдональд.  

Протягом двох годин гвардійці звертали увагу на такі запитання як обов'язки, ролі та характеристики викладача, вплив невербальної комунікації на презентацію, важливість чесності та позитивного ставлення, визначення та характеристики дорослого учня, принципи навчання дорослих, складні учні. Після кожного розглянутого питання офіцери мали можливість ставити свої запитання задля кращого засвоєння матеріалу.

«Офіцери відділу євроатлантичної інтеграції Академії часто проводять заняття із курсантами, тому питання, які ми сьогодні розглядали, доволі актуальні для їх роботи, - зазначив капітан Гектор Макдональд. – Важливо, щоб гвардійці акцентували увагу на головних обов’язках успішного інструктора, які полягають у залученні слухачів до самостійного навчання, допомозі та поясненні матеріалів за необхідності, а також інформуванні слухачів про їхній прогрес».

Також, у процесі заняття, акцентували увагу на ролі та функціях інструкторів та небажаних рисах, які підривають успіх місії викладача.

«Коли іноземні представники діляться досвідом, це завжди має позитивний ефект. Тренінгове заняття дуже зацікавило, особливо пункт щодо впливу невербальної комунікації на презентацію, - поділилася старший офіцер відділу лейтенант Тетяна Радванська. - При правильному використанні така поведінка може наголосити на важливих моментах і зробити їх більш влучними для аудиторії. При цьому, необхідними є такі аспекти як голос, ритм, тон, гучність, жести, манери, зоровий контакт, чесність із аудиторією, позитивне ставлення до матеріалу і багато інших важливих для успішного інструктора моментів».   

Наприкінці тренінгового заняття на офіцерів чекали тестові завдання для перевірки отриманих знань.  

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ