новини

Військовослужбовець ЗС Канади поділився досвідом з курсантами як ефективно виступати перед аудиторією

18.02.2021 16:53

З курсантами гуманітарного факультету пройшло сумісне заняття щодо розвитку навичок публічних виступів в рамках дисципліни «Стратегічні комунікації». Доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Лілія Дорошина та старший інспектор відділу євроатлантичної інтеграції Каріна Сіроус запросили представника групи розвитку спроможностей операції UNIFIER ворент-офіцера Ліндсі Вотерспун.

Військовослужбовець ЗС Канади провів майстер-клас, на якому поділився з курсантами особливостями вдалого публічного виступу. Ворент-офіцер наголосив, що важливо розвивати практичні навички переконання та надихання особового складу, адже володіння ними є обов’язковим для майбутніх офіцерів. Також він поділився досвідом про найуспішніші та найважчі випадки, коли йому доводилося виступати публічно.

Після майстер-класу курсанти виконали практичні вправи. Їхнім завданням було змотивувати один одного на вдосконалення власної особистості використовуючи 5 логічних аргументів.

«Швидкоплинний розвиток інформаційного суспільства та курс України в НАТО вимагають від сучасного військовослужбовця володіння не лише високим рівнем професійних знань та вмінь, а й умінням ефективно впливати на підлеглих, надихати та мотивувати їх», – зазначила старший інспектор Каріна Сіроус.

За словами представника відділу євроатлантичної інтеграції курсанти-філологи на відмінно впоралися із завданням та показали, що вміють мислити критично та креативно в будь-якій ситуації.

«Ми вдячні нашим військовим партнерам операції UNIFIER. Міжнародний досвід, яким вони діляться з курсантами, допомагає підвищувати рівень їхніх професійних навичок відповідно до стандартів НАТО», – додала доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Лілія Дорошина.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ