новини

Викладачі Академії беруть участь в онлайн-курсі від Посольства Канади

29.03.2021 16:30

 

У Національній академії Національної гвардії України вперше проходить онлайн-курс із організації, вивчення та викладання навчальних дисциплін дистанційно – Distance Learning Design and Delivery Course (DLDDC). Курс організований Офісом аташе з питань оборони Канади.

Участь у онлайн-курсі беруть викладачі вищих військових навчальних закладів з України, Грузії та країн Балканського півострова. Викладачами курсу є діючі військові та військовослужбовці в запасі з Аргентини, Уругваю та Норвегії.

Від Академії Нацгвардії беруть участь шість викладачів з мовного відділу, кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій і кафедри іноземних мов. Також підвищують свої знання з іноземними  представниками й викладачі Національного університету оборони України імені Івана Черняховського та Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Основною метою двотижневого онлайн-курсу є пристосування методики викладання до освітнього процесу та поточних умов під час пандемії COVID-19.

«У рамках курсу ми вже пройшли теми щодо опанування цифрових інструментів у організації дистанційного навчання, - зазначив викладач мовного відділу Академії підполковник Володимир Лютий. - Особливу увагу необхідно звернути на те, що заняття проводяться у багатонаціональному середовищі, тому ми маємо можливість поділитися як своїм досвідом викладання, так і отримати досвід у колег із інших країн. Це допомагає нам розширити свої навички та знання щодо викладання іноземних мов у військовому освітньому середовищі».

Планується, що у подальшому онлайн-курс буде проводитися на регулярній  основі. Таким чином, більша кількість викладачів Академії матимуть можливість опанувати цифрову грамотність і впроваджувати її в освітній процес.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ