новини

Викладачі Академії підтримують розвиток американського флаг-футболу в Україні

30.06.2023 13:01

Викладачі кафедри фізичної підготовки та спорту пройшли навчання та отримали сертифікати з американського флаг-футболу. Викладачі тренувалися протягом місяця кожну суботу або неділю. Перше заняття було лекційне, а подальші заняття - практичні.

«Мені сподобалась ініціатива впровадження в Академію американського флаг-футболу. Я вирішив розібратися в правилах нової для нашої кафедри гри та із задоволенням ходив на тренування. Поки що приділяю флаг-футболу 2 дні в тиждень, але планую більше часу займатись, для того, щоб мати досвід і надалі розвивати цей вид спорту серед курсантів Академії», - розповів інструктор кафедри фізичної підготовки та спорту Анар Разаєв.

Перший час викладачі кафедри будуть проводити тренування з американського флаг-футболу серед курсантів командно-штабного факультету, а з подальшим розвитком навчально-матеріальної бази, вже плануються заняття із всіма факультетами та створення збірної команди Академії. Вже на ­початку осені будуть перші змагання новостворених команд.

«Я радію, що мою ініціативу підтримали викладачі кафедри та опанували новий для себе вид спорту. Дуже зацікавив той факт, що саме ця гра була адаптована під військових, тому що вона менш травматична. Викладачі самі на собі спробували флаг-футбол, і кожен отримав задоволення від процесу навчання. Деякі офіцери кафедри навіть віддали дітей на тренування. Вважаю флаг-футбол гарним провідником спортсменів зі школи до вищих військових навчальних закладів», - зазначив начальник кафедри фізичної підготовки та спорту полковник Артем Турчинов.

Зараз триває процес підготовки меморандуму співпраці з міжнародним союзом флаг-футболу та Національною Академією НГУ – такі домовленості дадуть більший простір для розвитку тренувального процесу та спонсорську допомогу в навчально-матеріальній базі. Партнерство дасть можливість Академії отримувати досвід та знання з флаг-футболу, а також працюватиме над встановленням звʼязків України з командами по всьому світу. За допомогою цього союзу формуватиметься взаємна спортивна підтримка. Наші спортсмени, які виїжджатимуть закордон, зможуть продовжувати грати в інших клубах, а іноземним гравцям, які опиняться в Україні, буде надана можливість займатися футболом за підтримки нашої команди.

 

*Флаг-футбол — це різновид американського футболу, а точніше – його безконтактна версія. Мета гри така ж як і в американському футболі – занести м'яч у залікову зону суперника. Основна відмінність – заборонені жорсткі контакти, спортсмени грають без захисної екіпіровки. Замість шоломів та каркасів на поясі гравця прикріплені два прапорці. І якщо в американському футболі для того, щоб зупинити гравця з м'ячем використовується захват (жорсткий контакт), то у флаг-футболі достатньо зірвати з нього прапорець. Його розвивають усі європейські федерації американського футболу, як вид спорту, який допомагає освоїти складні технічні прийоми американського футболу, до автоматизму засвоїти тактичні комбінації, ігрові та рухові навички.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ