новини

Викладачі Академії продовжують навчати підрозділи ТРО

12.05.2023 11:05

Днями на Слобожанському напрямку з військовими ТРО пройшло заняття з вогневої підготовки. Заняття провів викладач кафедри вогневої підготовки Академії підполковник Володимир Толокнєєв.

Бійці відпрацювали питання приведення до нормального бою особистої зброї.

«Бійці, які прибувають для проходження «Прискореного тренінгу з підготовки особового складу стрілецьких (механізованих) підрозділів в умовах воєнного стану» дуже мотивовані для захисту своєї країни. Тому, під час проведення занять кожен тільки покращує свої результати. Переважна більшість бійців вже брала участь у бойових діях, має розуміння реальних умов ведення бою. Наші воїни після проходження курсу демонструють досить високі результати в стрільбі зі штатної зброї», - розповідає підполковник Володимир Толокнєєв.

Окрім цього, бійці особисто працювали з приладом регулювання бою. Після цього військовослужбовці покращували свої результати в стрільбі.

«Навіть в умовах реальної війни ми завжди шукаємо можливість для того, щоб вивчити нові зразки, які отримуємо, або ж вдосконалювати навики стрільби зі штатної зброї. В критичні моменти, коли відбувається бій на короткій дистанції, не допоможуть жодні теоретичні знання, якими б обширними вони не були. Бо життя бійця, перемога в бою дуже часто вирішуються за секунди. Тож підготовка та професійність завжди перемагають», - наголосив один із бійців ТРО.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ