новини

Викладачі Академії пройшли курси з експлуатації та обслуговування новітньої зброї

02.02.2021 17:05

 

З навчально-педагогічним складом кафедри вогневої підготовки факультету логістики Академії Нацгвардії було проведено навчальні курси з експлуатації та обслуговування гвинтівки Snipex ALLIGATOR. Курси проходили на базі харківського підприємства ТОВ «ХАДО-ХОЛДІНГ». Підприємство такого формату військовослужбовці відвідали вперше.

На занятті були розглянуті питання будови гвинтівок 12,7 мм Т-REX та 14,5 мм Snipex ALLIGATOR. Також офіцери ознайомилися із їх тактико-технічними характеристиками та повним процесом виробництва, починаючи від деталей і завершуючи бойовими зразками. Крім того, представники підприємства поділилися із гвардійцями інформацією про особливості використання снайперських гвинтівок під час проведення Операції об’єднаних сил.

За словами заступника начальника кафедри вогневої підготовки, підполковника Олександра Маркова, ключовою особливістю гвинтівки Snipex ALLIGATOR, яка відрізняє її від інших зразків снайперської зброї, є велика потужність і більша дальність ураження.

«У Національній гвардії України такий вид зброї, поки що, не прийнятий, але сподіваємося, що в найближчому майбутньому, гвинтівки Snipex ALLIGATOR будуть поставлені на озброєння. Це високоточна сучасна зброя, яка може вражати як живу силу противника, так і бойові машини та вогневі засоби на великих відстанях, - розповів підполковник Олександр Марков. – На перспективу. Якщо ця зброя буде впроваджена у Національній гвардії України, ми зможемо навчити застосовувати таку зброю у бойовій обстановці. Тому, досвід, який ми отримали після відвідування ТОВ «ХАДО-ХОЛДІНГ» є актуальним для кожного нашого викладача».

Начальник лабораторії навчального тренувального комплексу Академії капітан Богдан Кушнарьов, після відвідин підприємства, також вкотре переконався у потужностях та потенціалі виробництва зброї в Україні.   

«Для мене, як для людини, яка розуміється на зброї, приємно спостерігати, що виробництво нових зразків зброї, та ще й вітчизняним підприємством, не стоїть на місці, - зазначив капітан Богдан Кушнарьов. - Дуже хотілося б використати розглянуті зразки зброї у навчальному процесі. Сподіваюся, що скоро така можливість з’явиться».

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ