новини

Викладачі кафедри тактики практикували доведення бойового наказу з канадськими військовими

17.11.2021 15:08

 

З науково-педагогічними працівниками кафедри тактики командно-штабного факультету Національної академії Національної гвардії України представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) проводили заняття із курсу TLP (Troops - Leading Procedures).

Протягом тижня 12 офіцерів більш детально розглядали  процес прийняття рішень на рівні від командира відділення до командира роти. У відповідності до завдання, викладачі опрацьовували бойовий наказ із подальшим його доведенням на топографічній карті. А під час останнього заняття кожен офіцер доводив наказ командира взводу, який перевіряв інструктор з розвитку офіцерського складу капітан Алекс Беллі.

«У рамках тижневих занять міжнародні партнери спостерігали за тим як офіцери Академії приймають рішення відповідно до стандартів НАТО. З одного боку, українські військові керуються нормами Бойового статуту механізованих і танкових військ Сухопутних військ Збройних сил України. На сьогодні це діючий бойовий статут, затверджений наказом командувача Сухопутними військами у 2016 році, - зазначив начальник кафедри тактики полковник Євген Башкатов. – А з іншого боку, ми повинні впроваджувати у навчання майбутніх офіцерів норми міжнародних документів. Беручи до уваги бойовий наказ України і міжнародні документи, можна спостерігати різницю між деякими пунктами, наприклад, у колег із Канади детальніше розкривається робота командира та застосовується інша форма документів. Вважаю, що після проведених занять викладачі кафедри тактики, із врахуванням отриманого досвіду, будуть передавати знання курсантам, керуючись також бойовим статутом за стандартами НАТО».

Після проведення повного циклу занять всі учасники отримають сертифікати міжнародного зразка, які засвідчують проходження курсу TLP.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ