новини

Викладачі кафедри вогневої підготовки Академії обмінювалися досвідом під час семінару

11.03.2021 16:27

 

На кафедрі вогневої підготовки факультету логістики Академії Нацгвардії було проведено науково-практичний семінар. Такого виду заходи проводяться щорічно в навчальному центрі Академії.

У рамках семінару було розглянуто проблемні питання щодо наукового забезпечення, планування, організації та методики проведення занять із дисциплін бойової та спеціальної підготовки. Також учасники обговорили пропозиції по методиці проведення занять із новітніми зразками озброєння, а саме снайперською гвинтівкою UAR-10 та штурмовою гвинтівкою UAR-15.

Цього разу на семінарі були присутні 28 осіб. Окрім викладачів кафедри вогневої підготовки, кафедри ракетно-артилерійського озброєння та кафедри підготовки офіцерів запасу Академії, були присутні викладачі з кафедри вогневої підготовки Харківського національного університету внутрішніх справ та Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ». Долучилися до семінару й офіцери зі Східного територіального управління НГУ (ВЧ 2240).

За словами заступника начальника кафедри вогневої підготовки факультету логістики підполковника Олександра Маркова, на цьому семінарі було представлено новітні зразки озброєння, які в Академії тільки починають вивчати, тоді як у загонах спеціального призначення Національної гвардії України вже мають досвід їх застосування.

«З минулого року ми почали вивчати снайперську гвинтівку ЮАР-10, а в цьому році в Академію надійшли зразки штурмової гвинтівки ЮАР-15. Всі нововведення будуть внесені в навчальну програму і з наступного навчального року ми почнемо їх вивчати в повному обсязі, а поки що надаємо курсантам інформацію в ознайомчому порядку, - розповів підполковник Олександр Марков. – Щодо семінару, вважаю, що він пройшов досить вдало. Офіцери з військової частини 2240 ділилися досвідом застосування снайперської гвинтівки UAR-10 та штурмової гвинтівки UAR-15. Ми відкрили для себе дуже багато важливих моментів, як і представники інших навчальних закладів. Вони, на відміну від викладачів Академії Нацгвардії, доволі рідко стикаються із застосуванням цієї зброї, тому викладачам було цікаво вивчити матеріальну частину цих зразків і дізнатися про їхнє бойове застосування».

Важливим під час семінару було й обговорення методики проведення занять за темами, які стосуються призначення, бойових властивостей, загальної будови та комплекту постачання снайперської гвинтівки UAR-10 та штурмової гвинтівки UAR-15. Звертали увагу на тему перевірки бою та приведенню до нормального бою, виконанню вправ навчальних стрільб, а також на проведення огляду і технічного обслуговування зазначених вище видів зброї.

Під час підведення підсумків семінару було затверджено пропозиції щодо методики проведення занять із використанням снайперської гвинтівки UAR-10 та штурмової гвинтівки UAR-15.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ