новини

Викладачі кафедри вогневої підготовки підвищили методичні та практичні навички у навчальному центрі

01.12.2020 14:28

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України пройшло інструкторсько-методичне заняття з офіцерами кафедри вогневої підготовки.

Заняття проводилося в два етапи. В першій частині заняття підполковник Валерій Самойленко запропонував тестову методику за допомогою програми «Kahoot». Цей сайт допомогає провести контрольні роботи, тести й оцінювання в режимі онлайн. Запитання тестів відображаються лише на экрані чи проекторі. А на гаджетах є чотири варіанти відповіді, з яких треба обрати правильний.

Під час практичної частини досвідчені працівники кафедри вогневої підготовки ділилися досвідом з викладачами, які нещодавно почали викладати. Офіцери виконали приведення до нормального бою штурмової гвинтівки ФОРТ та автомата Калашникова АК 74 з нічним стрілецьким прицілом. Під час зборів розглядали питання особливості специфіки обслуговування зброї та обговорили правили вивірки прицілу та кулеметів бронетранспортеру. Кожен офіцер виконував вправи стрільб з різних видів озброєння.

«Інструкторсько-методичні заняття ми проводимо щомісяця, і вони є важливими для викладачів кафедри. Ми навчаємо майбутніх офіцерів і нам слід бути актуальними у всіх нових зразках озброєння й ефективних методах навчання. Крім того, на кафедрі є нові викладачі, які потребують методичних навичок та практики у проведенні занять», - зазначив т.в.о. начальника кафедри вогневої підготовки підполковник Олександр Марков.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ