новини

Викладачі мовного відділу впроваджують інтерактивні технології у навчальний процес

22.01.2021 16:00

У Національній академії Національної гвардії України розпочалися двотижневі курси підвищення кваліфікації. Участь у них візьмуть представники мовного відділу та викладачі відділення мовної підготовки Київського факультету.

Крім представників Академії, до викладання було запрошені викладачі з інших закладів вищої освіти, а саме Національного університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба, Національного економічного університету ім. С. Кузнеця, Національного фармацевтичного університету.  Такі курси на базі мовного відділу Академії проходять вперше та будуть проводитися щорічно.

Особливістю курсу є проведення занять за методикою змішаного навчання, де частина занять проводиться онлайн, а частина – у класі. Окрім того, впроваджуються як синхронні, так і асинхронні методи навчання з метою покращення якості взаємодії слухачів та викладачів.

Під час курсів викладачі практикуються у використанні технологій дистанційного навчання, інтерактивних інструментів, платформ інтернет-ресурсів, смарт-дошки та інших інструментів навчання для подальшого їх впровадження під час занять з курсантами та слухачами інтенсивних курсів.

«Всі нові розробки, які обговорюємо під час курсів, ми обов’язково впровадимо у навчальний процес. Тобто ми адаптуємо умови викладання до теперішньої ситуації в країні та для того, щоб бути більш мобільними і вийти на новий рівень у викладанні», - зазначає викладач відділення мовної підготовки мовного відділу підполковник Володимир Лютий.

Так, сьогодні слухачі повинні були розробити та придумати вправу на аудіювання з англійської мови. На основі відео або тексту складали свої завдання, які можна буде запропонувати курсанту в майбутньому.

Старший викладач служби мовного тестування мовного відділу Юлія Хорошилова виступає у ролі викладача та ділиться своїм досвідом зі своїми колегами.

«Ми обговорювали проблемні аспекти розвитку навичок говоріння. Адже комунікативна компетентність є однією з центральних при вивченні іноземної мови. Крім того, розглянули нові педагогічні інструменти та методи, які можна використовувати на заняттях. Також опрацьовували нові вправи, що дозволять максимально ефективно використати навчальний простір і час у процесі вивчення мов, -   розповідає Юлія Хорошилова. - Наприклад, сьогодні ми поділили нашу групу на пари і протягом десяти хвилин слухачі повинні були розробити рекламний постер додатка до смартфону. Тему обирали самостійно. Потім по черзі презентували свій додаток. Таким чином, навички говоріння практикуються доволі цікавим способом».

Наприкінці курсів на викладачів очікують іспити та вручення сертифікатів про закінчення курсів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ