новини

Випускниця Академії про військове стажування у «бригаді майбутнього»

04.12.2020 15:49

Курсанти гуманітарного факультету та факультету логістики Академії Нацгвардії продовжують проходити стажування у підрозділах Національної гвардії України.

Сержант Христина Бойчук – курсантка гуманітарного факультету проходить стажування у 4 Бригаді швидкого реагування Національної гвардії України на посаді заступника командира 5 роти оперативного призначення 2 батальйону оперативного призначення.

«Основні сили спрямовую на роботу з особовим складом батальйону. Переважна частина військовослужбовців підрозділу проходять службу за контрактом та є учасниками бойових дій на сході України. Тому, це дорослі люди і ставлення до виконання поставлених завдань – відповідне», - відмічає Христина Бойчук.

Гвардійка каже, що в особистих розмовах з військовими велику увагу звертає на важливість не лише служби, а й ефективного навчання: «Я ділюся власним досвідом з військовослужбовцями, розповідаю про діяльність, якою займаюся в Академії. Мені приємно, що в цій військовій частині гвардійці вже знають про гендерну рівність та розглядають її як невід’ємну складову сучасної української армії».

Більш за все випускницю вражає специфіка військової частини: нові сучасні стандарти та підходи.

«Потужна робота досвідчених інструкторів і сержантського корпусу, максимальна кількість різноманітних занять, полігон, постійна теоретична та практична підготовка, тактика, навчання офіцерів, сержантів, заняття спортом – усе це мотивує особовий склад бригади розвиватися та покращувати свій рівень підготовки. В роті, де я проходжу стажування, та й в частині в цілому, багато нової бойової техніки. Не даремно цю бригаду називають «бригадою майбутнього», - зазначає дівчина.

Христина розуміє та приймає той факт, що багато чому ще прийдеться навчитися, але як вона зазначила: «Професіоналами не народжуються, а стають. Головне бажання».

Нагадаємо, що випускники стажуються у тих підрозділах, де безпосередньо проходитимуть службу після випуску.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ