новини

Випускник факультету логістики Академії поділився досвідом із курсантами

14.01.2022 12:23

 

Курсантів 4 року навчання факультету логістики Академії Нацгвардії навчали перевірці даних для складання продовольчого звіту.

Бінарне заняття із гвардійцями провели доцент кафедри технічного та тилового забезпечення Лідія Товма і начальник продовольчої служби військової частини 3011 майор Ігор Яшний.

Майбутні фахівці тилового забезпечення вчилися підраховувати недовитрати і перевитрати продовольства при застосуванні норм заміни. Перевіряли також законність витрат продовольства для забезпечення харчування особового складу військової частини Національної гвардії України.

«У рамках заняття курсанти підраховували добові видачі, що обернулися за звітний період у пункті постійної дислокації та окремо дислокованому підрозділі», - розповіла доцент Лідія Товма.

Майор Ігор Яшний – колишній випускник Академії. Сьогодні офіцер навчається на оперативному факультеті, тож вирішив скористатися можливістю та поділитися досвідом із майбутніми начальниками продовольчої служби.

«Облік матеріальних цінностей є одним із основних напрямків роботи начальника продовольчої служби, який визначає планування, організацію, повсякденну діяльність та спроможність військової частини виконувати поставлені завдання, - прокоментував майор Ігор Яшний. – Сподіваюся, що вся інформація, яку надав під час бінарного заняття, обов’язково стане в нагоді гвардійцям у військах».

Позитивними враженнями від бінарного заняття поділився і курсант Артем Сірко.

«Заняття було не тільки цікавим, але й сприяло формуванню у нас практичних навичок до виконання обов’язків на посаді начальника продовольчої служби, - зазначив курсант. - Особисто мені найбільше сподобалася процедура виведення залишків продовольства по книгах обліку на кінець звітного періоду».

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ