новини

Випускники Академії демонструють високі показники з фізичної підготовки

12.01.2021 16:27

В Академії Національної гвардії України триває державна атестація випускників.

Одними із основних завдань, які стоять перед випускниками під час державної атестації є іспит з фізичного виховання та методики фізичної підготовки. Під час нього перевіряється сила, спритність, витривалість та методичні навики, які є показником роботи курсантів протягом всього навчання.

«Професійний обов’язок і професійна необхідність кожного військовослужбовця - фізична готовність до виконання завдань за призначенням. Національна гвардія України потребує фізично розвинутих військовослужбовців, тому іспит надає можливість за різними показниками, серед яких швидкість, сила та витривалість визначити готовність майбутніх офіцерів до виконання службово-бойових завдань, - наголосив начальник відділу фізичної підготовки департаменту професійної підготовки ГУ НГУ полковник Андрій Мелешко. – Крім цього, важливо, що випускники, які претендують на диплом з відзнакою, підтверджують свої результати, до яких шли протягом 4-5 років».

Іспит складався з теоретичної та практичної частини. Під час нього випускники здавали підтягування на перекладині та вправи на витривалість. У зв’язку з карантинними обмеженнями деякі вправи були замінені: біг на 100 м замінили на човниковий біг, а замість кросу на 1 км курсанти виконували вправу на гребному тренажері. Зазначимо, що даний норматив випускники складали в Академії вперше. Також у курсантів перевіряли знання з методики фізичної підготовки та рукопашного бою.

«Велику увагу ми приділили підготовці курсантів до складання нового нормативу, так як до цього вони його не практикували. Викладачі кафедри проводили додаткові заняття з курсантами щодо вивчення та освоєння техніки виконання вправи на гребному тренажері і завдяки ефективним тренуванням усім вдалося на відмінно та добре виконати норматив», - зазначив заступник начальника кафедри фізичної підготовки та спорту підполковник Артем Турчинов.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ