новини

Випускники Академії Нацгвардії інтенсивно складають державну атестацію

09.06.2021 10:19

У Національній академії Національної гвардії України триває державна атестація випускників. Очолює комісію заступник командувача НГУ – генерал-лейтенант Юрій Лебідь. Цього разу атестацію проходять 422 особи денної та заочної форми навчання за семи спеціальностями, 68 з яких претендують на отримання диплому з відзнакою. Всі вони, ще протягом двох тижнів, проходитимуть підсумкову атестацію за низкою військових дисциплін.

Курсанти та офіцери складають комплексний екзамен за фахом, іспит з фізичної підготовки, захищають магістерські та кваліфікаційні роботи.

Іспит з фізичної підготовки та методики фізичного виховання  включав в себе підтягування, біг на 100 метрів, крос на один кілометр, перевірку знань з методики фізичної підготовки та рукопашного бою та комплексно-силову вправу. Щодо комплексного екзамену, він для кожного факультету свій, відповідно до обраного фаху.

Для курсантки гуманітарного факультету Юлії Дешпетко, підготовка до державної атестації розпочалася ще півроку тому.

«Державні іспити для мене – це можливість показати, які знання я здобула протягом всього періоду навчання в Академії, - запевняє Юлія Дешпетко. – Головне – під час іспитів не хвилюватися, а сконцентрувавшись на завданнях, проявити всі свої знання та намагатися бути собою. Іспит з фізичного виховання я вже склала. Попереду комплексний екзамен за фахом».

Курсанти командно-штабного факультету складали комплексний екзамен, який включає в себе питання тактичної підготовки військ та загальної тактики. Наскільки важливим напрямком є тактика для майбутніх командирів підрозділів, розповів начальник кафедри тактики полковник Євген Башкатов.

«Національна гвардія України має ряд основних напрямків діяльності. Це охорона громадського порядку, конвоювання, екстрадиція та охорона підсудних, охорона особливо важливих державних об’єктів та ведення бойових дій під час відсічі збройної агресії. І усі ці питання курсанти вивчають протягом усього навчання на тактиці», - зазначає полковник Євген Башкатов.

У офіцерів-магістрів денної та заочної форм навчання комплексні іспити проходять за такими спеціальностями як: Державна безпека, Військове управління (за видами збройних сил) та Забезпечення військ (сил). Всі дисципліни, які включені до комплексного іспиту, викладаються на кафедрі оперативного мистецтва. Наразі слухачі оперативного факультету захищають магістерські роботи. На них ще чекає іспит з фізичної підготовки.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ