новини

Випускники Академії отримали оперативний рівень військової освіти

06.05.2023 10:00

У Національній академії Національної гвардії пройшла державна атестація випускників оперативного факультету.

Державна атестація розпочалася із засідання комісії, під час якого голова – заступник командувача НГУ генерал-лейтенант Олександр Набок визначив основні завдання та терміни.

«Кожен з вас проходив навчання вже в період повномасштабної війни. Тому, впевнений, що підхід до нього був максимально серйозний. Попереду у вас надскладний період вашої службової діяльності і я впевнений, що ви до нього готові, – зазначив генерал-лейтенант Олександр Набок. – Викладачі, які увійшли до складу комісій, мають відповідально та досконало оцінити рівень готовності офіцерів».

Офіцери-магістри складали комплексний екзамен за фахом, іспит з фізичного виховання та методики фізичної підготовки і захищали кваліфікаційні роботи. 

Члени атестаційної комісії зазначають, що написання кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього рівня магістр є важливим для слухачів як майбутніх військових командирів та молодих науковців.

«У ході виконання магістерської роботи ми повністю відпрацьовуємо всі ключові моменти, починаючи від отримання завдання до його виконання, проходимо всі етапи прийняття рішення, вдосконалюємо навички із реагування на різноманітні ситуації військового характеру, проводимо низку розрахунків, які повинен провести командир під час виконання завдання, а отже збагачуємося найголовнішим – досвідом», – коментує один із офіцерів-випускників Андрій.

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ