новини

Випускники Академії отримали сертифікати за критеріями НАТО – STANAG 6001

26.01.2021 16:33

У Національній академії Національної гвардії України випускники гуманітарного факультету отримали сертифікати STANAG 6001. Тестування з англійської мови складала група курсантів 5 року навчання.

Вручав сертифікати начальник управління міжнародного співробітництва департаменту персонального штабу полковник Володимир Грабчак.

«Я вітаю вас із завершенням навчання в Академії. Перебуваючи у комісії під час захисту магістерських робіт, я був приємно вражений вашими матеріалами та доповідями. Ви, як майбутні офіцери, маєте унікальну можливість для кар’єрного зростання у подальшій службі, тому що у вас на сьогодні є основна перевага – це знання мови. І я сподіваюсь ви використаєте цю можливість, адже знання іноземної мови відкриває перед вами потужні можливості, тож бажаю успіху в їх реалізації», - наголосив полковник Володимир Грабчак.

Крім того, полковник Володимир Грабчак зустрівся з викладачами мовного відділу Академії. Під час зустрічі присутні обговорили нагальні питання щодо діяльності відділу та плани на наступні роки: відкриття нової мовної лабораторії, впровадження електронної платформи, яка була розроблена представниками мовного відділу.

Начальник мовного відділу підполковник Володимир Гончар доповів про успіхи та досягнення відділу. Одним з яких стала організація і проведення двотижневих курсів підвищення кваліфікації представниками відділу та залучення до них викладачів харківських навчальних закладів.

Велика увага була приділена питанню щодо оновлення програми з вивчення іноземної мови для курсантів командно-штабного факультету, а саме збільшення кількості годин.

«Зараз гостро стоїть питання щодо покращення мовної підготовки для курсантів. Проходячи службу в НГУ в офіцерів є можливості закордонних відряджень. Це стосується офіцерів, які займають командні посади, але для цього потрібен достатній рівень володіння англійською мовою. Тому, це пріоритетне завдання на поточний рік», - зауважив полковник Володимир Грабчак.

Начальник управління міжнародного співробітництва подякував усім за працю та наголосив, що даний відділ виконує одну з головних функцій у системі міжнародної співпраці НГУ.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ