новини

Випускники Академії поповнили лави підрозділів Національної гвардії України

22.07.2020 09:17
Випускники Національної академії НГУ поповнили лави підрозділів Національної гвардії України та вже приступили до професійної діяльності.

 

Військовослужбовців чекала стандартна, але відповідальна процедура: знайомство з командуванням, представлення особовому складу частини, приймання посади, ознайомлення зі службовими обов’язками та специфікою несення служби у своїх підрозділах.

Сумчанин Олексій Подлівахін у 17 років вирішив для себе стати військовим бо вважає, що юристів та економістів і так вистачає, а військовими стати бажають не всі, особливо у такі важкі часи. Не останню роль у виборі професії також зіграло заняття спортом, бо Олексій мав бажання надалі розвиватися ще й в спортивному плані. Гвардієць закінчив командно-штабний факультет і призначений на посаду командира взводу патрульної роти військової частини 4114 НГУ.

«Для подальшого проходження військової служби обрав Львів, бо мені подобається це місто. Я дотримуюся думки, що поки ти молодий потрібно жити подалі від батьківської домівкиТак ти більше здобуваєш досвіду, стаєш незалежним. Про військову частину 4114 чув чимало. Зацікавила специфіка служби, а також колектив, оскільки взимку тут стажувалися мої знайомі, від яких я чув лише позитивні відгуки», – розповідає гвардієць.

Лейтенант Костянтин Забільський був призначений на посаду командира взводу комендантської роти Міжнародного центру НГУ.

«Свою службу в НГУ я розпочав солдатом строкової служби, пізніше підписав контракт та вступив до гвардійського вишу. Військову частину 3070 пам’ятаю ще з 2016 року. За цей час тут відбулись великі зміни – був створений сучасний Центр для підготовки підрозділів Націгвардії з новою матеріально-технічною базою. Саме сюди я і хотів потрапити служити після випуску».

Лейтенант Кирило Головко, випускник командно-штабного факультету, також проходить службу у Міжнародному центрі.

«Хочу продовжити вивчення іноземних мов, мати досвід спілкування з нашими міжнародними партнерами та з часом поїхати у місію чи на навчання за кордон», - зазначив він.

Цьогоріч молоді офіцери поповнили ряди й Слов’янського полку Нацгвардії. Вони свідомо обрали цю військову частину, яка дислокується у районі проведення операції Об’єднаних сил.

«Сам я з міста Ізюм. На стажуванні був у патрульній роті стрілецького батальйону 15-го Слов’янського полку, що у Рубіжному на Луганщині. Мені там дійсно сподобалось. Вважаю, що служба у військовій частині 3035 є чудовим стартом моєї кар’єри військового. Тим більше, що я цілеспрямовано прагну здобути досвід служби в районі проведення ООС! Умовами служби задоволений, наразі облаштовуюсь. Моя спеціальність – військове управління. Наразі, я командир взводу. Планую якісно працювати з особовим складом та послідовно рости по командирській лінії», – розповів лейтенант Ярослав Качурін.

Про офіцерську кар’єру командир взводу військової частини 3018 НГУ лейтенант Олександр Бичек мріяв з дитинства. Два роки він навчався в Чернігівському  військовому ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою та 4 роки навчався на командира підрозділу на командно-штабному факультеті НА НГУ.

«Як кажуть мої старші колеги, які нещодавно повернулися з ротації зі «Світлодарської дуги», командир взводу є однією з основних посад під час бойових дій. Він повинен знати все та про всіх, і відповідає за все та за всіх. Тому я відчуваю велику відповідальність на посаді молодшого командира», - сказав він.

Не останню роль у виборі місця служби для Олександра відіграло й грошове забезпечення.

«Звісно, перше що мене вразило, це грошове забезпечення в цій військові частині. Тут воно набагато більше у порівнянні з іншими частинами НГУ, й це не може не радувати. Також я вже оформлюю документи на «піднайом» житла й бригада буде компенсувати значну частину моєї квартплати».

Випускниця Національної академії НГУ лейтенант Валерія Бондаренко приєдналася до дружної бойової родини зв’язківців Східного територіального управління НГУ.

«Мої два прадіди брали участь у Другій Світовій війни. Один з них був зв’язківцем. Мій батько – начальник парашутно-десантної служби в Олександрії. А я стала першою жінкою в нашому роду, яка отримала офіцерські погони. Завдяки батьку, його любові, уважності, я змалку привчилася до дисципліни і порядку. В Академії навчалася на інженера радіозв’язку. Паралельно закінчила Міжнародну цифрову академію СISCO, з кіберзахисту, маю відповідний сертифікат. Вступаю у посаду інженера відділення кіберзахисту. Ця робота вимагає інтелекту та уважності», – поділилася Валерія Бондаренко.

Випускниця Академії лейтенант Юлія Когут призначена на посаду інженера вузла зв’язку військової частини 2260 НГУ з охорони дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав в місті Києві.

«Буду відвертою, навчання в Академії перевершило всі мої очікування. Я навіть і не уявляла, що може бути так цікаво навчатися «на зв’язку». Академія окрім знань дала ще справжню школу життя. Ми навчилися справлятися з різними життєвими ситуаціями і допомагати іншим. Зараз я зрозуміла одне, що служба в єдиній бригаді в Україні, яка займається охороною дипломатичних представництва та консульських установи, це дуже престижно та водночас відповідально. Тут переді мною відкривається максимум можливостей для розвитку та кар’єрного зростання», – переконана Юлія.

Загалом, у цьому році  Національну академію НГУ закінчили 187 лейтенантів-випускників, серед них 14 з відзнакою, двоє з яких отримали медаль за відмінне закінчення вищого військового навчального закладу.

Вітаємо молодих офіцерів в лавах Національної гвардії України!

 

За матеріалами з військових частин