новини

Випускники Академії практикуються у виконанні бойових завдань взводом під час ведення бойових дій в різних умовах обстановки

24.10.2023 11:39

У Національній академії НГУ проходять комплексні польові заняття з курсантами четвертого року навчання командно-штабного, гуманітарного та факультету логістики.

Польові заняття проводяться в два етапи. Перший етап направлений на роботу командира з підготовки до бою (дій) та підготовку підрозділу до бойової стрільби взводу.

Під час відпрацювання питання роботи командира з підготовки бою (дій) курсанти отримують завдання та під керівництвом керівника відпрацьовують документацію згідно TLP. Вони приймають рішення та віддають бойовий наказ.

Під час підготовки підрозділу до бойової стрільби взводу випускники на посаді командира взводу отримують задачу, усвідомлюють її, визначають порядок підготовки до ведення оборонного бою, оцінюють обстановку, призначають спостерігачів і чергові вогневі засоби. Потім вони керують підготовкою особового складу, озброєнням взводу до висування на позиції взводу. На встановленому рубежі взвод розгортається у перед бойовий порядок, займає вогневі позиції. Призначений командир взводу з розрахунку курсантів відпрацьовує питання ведення оборонного бою взводом.

«Комплексні польові заняття направлені на виконання бойових завдань взводом під час ведення бойових дій в різних умовах обстановки. Такі заняття дозволяють тренувати психологічну стійкість курсантів, витривалість, а також сприяють закріпленню їхніх знань та удосконаленню практичних навичок в ході виконання службово-бойових завдань», - зазначає начальник кафедри тактики полковник Євген Башкатов.

Другий етап включає в себе виконання бойових завдань.

Курсанти відпрацьовують питання організації та ведення оборонного бою взводом, виконують штурм позицій противника, а також виконують бойову стрільбу у складі взводу.

Наступним завданням для випускників є ведення загальновійськового бою в урбанізованій місцевості. Курсанти виконують порядок руху міським середовищем, переміщення перешкод і входження в будівлю, способи входу до будівлі та основи зачистки будівлі. Окрім того, відпрацьовують порядок та способи забезпечення безпеки коридорів і варіанти пересування в коридорах.

Заключним етапом є надання домедичної допомоги в умовах ведення бойових дій та евакуація поранених з поля бою.

«Дуже насичена та цікава програма, а головне – максимально ефективна для нас, як для випускників. Ми відпрацьовуємо питання та виконуємо завдання, які знадобляться нам безпосередньо під час бойових дій. Кожен курсант намагається викладатися на повну та брати на себе відповідальність на кожному із запропонованих завдань», - розповідає випускник Олександр.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ