новини

Випускники Академії захищають кваліфікаційні та магістерські роботи

24.01.2022 15:41

Важливим елементом державної атестації випускників є захист магістерських та кваліфікаційних робіт. Цього тижня свої роботи захищали студенти та слухачі двох факультетів: логістики та гуманітарного.

У своїх роботах випускники досліджували питання, які на сьогодні є актуальними. Вони пов’язані з перекладом,  технічним та логістичним забезпеченням.

Випускники за спеціальністю «Автомобільний транспорт» у своїх кваліфікаційних роботах розглядали питання покращення технічних характеристик автомобільної техніки, розроблення станцій технічного обслуговування автомобільного транспорту.

Слухач Академії, командир автомобільного взводу військової частини НГУ штаб-сержант Сергій Косий досліджував питання розробки автотранспортного підприємства з експлуатації автобусів для міських перевезень.

«Я працював над роботою майже пів року. Широко досліджував тему проведення міських перевезень та способів їх раціонального використання для зменшення витрат на перевезення, - зазначає військовослужбовець. - Я впевнений, що усі знання, які я отримав під час навчання впроваджуватиму у подальшій військовій службі».

Голова екзаменаційної комісії на гуманітарному факультету кандидат філологічних наук, доцент кафедри практики англійського усного і писемного мовлення Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди Тетяна Подуфалова зазначила, що усі теми стосувалися перекладацького аспекту.

«Сьогодні я мала честь бути головою екзаменаційної комісії магістрантів спеціальності «Філологія». Усі студенти справили на мене позитивне враження. Особливо вразила робота студентки Вікторії Кравцової, у якій було здійснено ґрунтовне дослідження професійної мовної особистості  двох типів у юридичному дискурсі: адвоката і прокурора та супроводжувалася гарною презентацією і відео фрагментами», - поділилася враженнями Тетяна Подуфалова.

Теми кваліфікаційних робіт випускників за спеціальністю «Менеджмент»  пов’язані з маркетингом, інвестиціями, інноваціями, фінансами, якістю продукції ресторанного господарства, наданням послуг та їх якістю, управлінням персоналом підприємства та військовою діяльністю.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ