новини

Випускники Академії завершили навчання та готові до виконання службово-бойових завдань у підрозділах НГУ

27.03.2024 10:05

Президент України Володимир Зеленський узяв участь в урочистостях з нагоди 10-ї річниці створення Національної гвардії України та випуску офіцерів Національної академії НГУ та Київського інституту Нацгвардії.

«Десять років, як слово «нацгвардієць» означає гордість і силу, необхідний результат у бою та надійність для держави Україна. На початку, у 14-му році, це слово – «нацгвардієць» – починалось із сенсу «доброволець». Зараз це теж зберігається. І кожен рік додає нашій Національній гвардії України ще одного значення, а саме – незамінності», – наголосив Глава держави.

Він зазначив, що нацгвардійці нарівні з іншими воїнами Сил оборони та безпеки беруть участь у боях проти Росії, б’ються міцно й сміливо. Зокрема, підрозділи аеророзвідки Нацгвардії є надзвичайно ефективними за кількістю знищеної російської техніки та солдатів ворога. Понад 500 мобільних і стаціонарних вогневих груп НГУ знищують російські ракети та дрони щодня. А сапери Нацгвардії очищують українську землю від російських мін.

«Захист Харкова та оборона Київщини. Бої проти російських терористів у 14-му році на Донбасі та захист життя на Донбасі зараз. Героїзм у найжорсткіших протистояннях. Україна завжди буде вдячна воїнам Національної гвардії, зокрема воїнам підрозділу «Азов», які захищали Маріуполь та «Азовсталь». Ми пам’ятаємо про всіх українців, усіх оборонців Маріуполя – усіх «азовців», які зараз у російському полоні. Держава робить усе можливе, щоб повернути їх додому, і я вдячний усім нашим інституціям та особливо – міжнародним посередникам, які допомагають нам у цьому», – сказав Президент.

Під час заходу випускники Академії попрощалися з бойовим прапором закладу вищої освіти. 

Президент вручив військовослужбовцям Національної гвардії України державні нагороди. У свою чергу, молоді лейтенанти вручили Главі держави шеврон Національної академії НГУ.


За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України та пресслужби НГУ