новини

Випускники-автомобілісти захистили магістерські роботи

12.01.2021 15:57

Сьогодні у випускників факультету логістики за спеціальністю «Озброєння та військова техніка» пройшов захист магістерських робіт.

Очолив комісію заступник директора департаменту логістики – начальник управління озброєння та техніки Головного управління Національної гвардії України полковник Володимир Коросташ.

Випускники у своїх магістерських роботах досліджували питання, які на сьогодні є актуальними. Теми були направлені на покращення тактико-технічних характеристик автомобільної та бронетанкової техніки Нацгвардії, модернізацію військової техніки, яка є на укомплектуванні підрозділів. Крім того, розглянули можливі перспективи розвитку автомобільної та бронетанкової техніки в Національній гвардії України. Всі курсанти розглядали проблеми, які тісно пов’язані безпосередньо з практичною діяльністю військ.

«Написання магістерських робіт є однією з важливих складових навчання. Ми приділяємо значну увагу їхньому виконанню, а підготовка цих робіт проводиться заздалегідь. Намагаємося обирати такі теми, які допоможуть  майбутнім офіцерам під час проходження служби у підрозділах НГУ. Захист магістерських робіт показав, що курсанти-випускники оволоділи курсом підготовки та отримали всі необхідні знання для проходження служби у підрозділах Нацгвардії», - зазначив начальник кафедри автобронетанкової техніки, кандидат технічних наук полковник Андрій Нікорчук.

Варто зазначити, що щороку курсанти старших років навчання беруть участь у наукових конференціях та виступають співавторами наукових праць, які згодом можуть ставати основою магістерських робіт випускників.  

«На написання магістерської роботи я витратив близько трьох місяців. Збирав матеріал, розробляв схеми та проводив розрахунки. У своїй роботі я проаналізував та надав пропозиції щодо покращення умов роботи ремонтного відділення пересувної авторемонтної майстерні ПАРМ-2.02. У військовій частині, де я буду проходити службу, є така майстерня, і отримані знання я там зможу застосовувати, - розповідає курсант Тарас Овчаренко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ