новини

Випускники-автомобілісти склали комплексний екзамен

14.01.2021 14:23

Випускники-автомобілісти здавали комплексний екзамен за фахом. Оцінювала роботу комісія, до складу якої входять заступник директора департаменту логістики – начальник управління озброєння та техніки Головного управління Нацгвардії полковник Володимир Коросташ та заступник начальника територіального управління з озброєння – начальник технічної частини полковник Анатолій Дремко.

На комплексний екзамен виносяться питання, які курсанти відпрацьовували протягом трьох з половиною років. Військовослужбовці вивчали  дисципліни щодо будови автомобільної техніки, енергетичних установок автомобільної та бронетанкової техніки. Серед питань – перевірка технічного стану та проведення обслуговування систем та механізмів інжекторних та дизельних двигунів, ремонт агрегатів трансмісії, рульового керування, електрообладнання.

«Білети створені таким чином, що перші два питання теоретичні, а останнє – практичне. Теорія включає в себе питання щодо будови автомобільно та бронетанкової техніки, порядку її експлуатації та ремонту. Під час відпрацювання практичних питань були задіяні автомобілі таких марок як КРАЗ, МАЗ, Hyundai. На них курсанти відпрацьовували практичні завдання, пов’язані з технічним обслуговуванням та ремонтом вузлів та агрегатів автомобільної та бронетанкової техніки», - зазначив начальник кафедри автобронетанкової техніки, кандидат технічних наук полковник Андрій Нікорчук.

Варто зазначити, що комплексний екзамен пройшов у спеціалізованому класі будови автомобільної та бронетанкової техніки. Члени комісії відзначили високий рівень підготовки майбутніх фахівців автомобільної справи.

«Протягом навчання в Академії я отримав важливі знання, і завдяки їм впевнено склав екзамен. На іспиті мені випало питання щодо підготовки автомобіля КРАЗ до зимових умов експлуатації. Тобто я провів сезонне технічне обслуговування і вміло впорався», - розповідає сержант Євгеній Равлюк.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ