новини

Випускники-філологи Академії склали комплексний екзамен

14.01.2021 14:15

Сьогодні випускники гуманітарного факультету за спеціальністю «Філологія» склали комплексний екзамен з англійської мови.  

Оцінювала випускників комісія, до складу якої входили: начальник управління міжнародного співробітництва департаменту персонального штабу полковник Володимир Грабчак, професор кафедри міжкультурної комунікації та іноземної мови НТУ «ХПІ» доцент Олександр Томілін та представники кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Академії.

Іспит складався з чотирьох етапів. Першим завданням був переклад тексту з української мови на англійську. Друге завдання – лексико-граматичний тест на комп’ютері. Тести складалися з чотирьох блоків по 30 питань на перевірку засвоєння лексичного матеріалу протягом років навчання. Третє завдання – усний переклад тексту з англійської мови на українську. Текст надавався з військової тематики і відразу без підготовки та словника курсанти повинні були робити переклад. Та четверте завдання – співбесіда за темою. Курсантам надається запропонована тема, яку вони повинні розкрити. Щодо тем, це загальна англійська мова, яку гвардійці вивчали протягом навчання.

«Міжнародна кооперація Національної гвардії України невпинно набирає обертів і ми потребуємо кваліфікованих фахівців у військах з високим рівнем володіння іноземною мовою. Головні чинники, які сприяють покращенню знань з іноземних мов -  старанність та працелюбство курсантів Академії. Наразі я бачу, що майбутні офіцери розуміють, що набуті мовні навички вони зможуть успішно застосувати у Нацгвардії. Крім того, вільне володіння англійської чи французької мовами відкриють для них багато нових можливостей у майбутньому на міжнародній арені», - зазначив полковник Володимир Грабчак.

Зазначимо, що на гуманітарному  факультеті курсанти посилено вивчають англійську та французьку мови упродовж всіх років навчання в Академії. Крім того, курсанти факультету є постійними учасниками курсів, які проводять представники НАТО, залучаються у якості перекладачів під час міжнародних навчань.

«Протягом навчання я неодноразово брала участь у різних міжнародних навчаннях у якості перекладача, конференціях на англійській мові. Незважаючи на те, що я впевнена у своїх силах, все одно хвилювання було присутнє під час екзамену. Та я впевнено пройшла цей екзамен і довела, що маю високий рівень володіння іноземною мовою», - розповідає старший солдат Анастасія Ващенко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ