новини

Випускники-логісти вдосконалюють практичні навички на державному підприємстві

27.10.2021 16:00

 

У курсантів четвертого року навчання факультету логістики Національної академії Національної гвардії України, які навчаються за спеціалізацією «Експлуатація та відновлення автомобілів та бойових машин підрозділів НГУ», проходить ремонтна практика. Практика відбувається на Державному підприємстві «Харківський автомобільний завод».

Завданням ремонтної практики є закріплення теоретичних знань та отримання практичних умінь і навичок із навчальних дисциплін «Автомобілі», «Діагностика та технічне обслуговування автобронетанкової техніки», «Ремонт автобронетанкової техніки».

Протягом двох тижнів, працюючи разом із майстрами в цехах на вісьмох навчальних місцях, гвардійці отримують навички з технічного обслуговування та ремонту автобронетанкової техніки.

За словами старшого викладача кафедри автобронетанкової техніки підполковника Володимира Дем’янишина, курсанти під час ремонтної практики проводять ремонт та технічне обслуговування автомобіля МАЗ та багатоцільового легкоброньованого тягача.

Проводять ремонтні роботи ходової частини військової техніки, ремонт системи охолодження та відновлення вузлів і механізмів двигуна та силової установки.

Гвардійці також здійснюють ремонт катків ходової частини та заміну підшипників багатоцільового легкоброньованого тягача.

«Особливістю ремонтної практики є те, що застосовуючи свої знання на ремонтному підприємстві, курсанти підкріплюють теоретичні та практичні навички, отримані в Академії, і випускаючись у війська, вже мають досвід виконання технічного обслуговування і ремонту автобронетанкової техніки, - зазначив підполковник Володимир Дем`янишин. - Пам’ятаю, коли я був курсантом, проходив ремонтну практику на цьому ж підприємстві, на сьогодні, можу сказати, що рівень спеціалістів значно підвищився. Кваліфіковані майстри допомагають та надають поради нашим хлопцям під час виконання робіт. Приємно, що спеціалісти Харківського автомобільного заводу поставилися до ремонтної практики курсантів відповідально. Вони надають допомогу в ознайомленні з роботою механізмів та вузлів військової техніки, адже розуміють всю важливість навчання кваліфікованого фахівця автомобільної справи».

Старший сержант Денис Денисенко вважає, що участь курсантів у ремонті автобронетанкової техніки - гарна можливість побачити увесь процес на власні очі.

«Теоретичні та практичні знання ми отримуємо в Академії, а навички застосовуємо на підприємстві, відтак до військової частини прибудемо кваліфікованими спеціалістами, - розповів старший сержант Денис Денисенко. – Недаремно ремонтна практика проходить саме перед випуском - це фінал нашого навчання, тому курсанти намагаються отримати користь від кожного проведеного дня на підприємстві».   

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ