новини

Випускники-спецпризначенці Академії Нацгвардії склали комплексний екзамен

02.06.2021 16:05

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України проходить державна підсумкова атестація випускників.

Протягом двох днів курсанти-спецпризначенці складали комплексний екзамен. Оцінювала випускників підкомісія на чолі з начальником відділу підготовки у військових навчальних закладах департаменту професійної підготовки Головного управління Національної гвардії України полковником Олександром Грибінчиком.

Екзамен був розподілений на декілька етапів. Перший день іспиту включав теоретичну частину з тактико-спеціальної, повітряно-десантної і гірської підготовки, тактики та вогневої підготовки. Питання, які виносилися на залік, охоплюють порядок роботи командира підрозділу спеціального призначення з організації і виконання службово-бойових завдань та командира механізованого взводу при підготовці та веденні загальновійськового бою.

Під час практичної частини випускники практично приймали рішення на виконання завдань, відпрацьовували графічні документи на топографічних картах, нормативи з повітряно-десантної і гірської підготовки. Крім того, спецпризначенці виконували вправи навчальних стрільб з пістолетів, кулеметів, штурмових та снайперських гвинтівок.

«На комплексний екзамен виносилися питання з основних дисциплін, які курсанти вивчали протягом усього навчання. Випускники добре підготувалися не лише теоретично, а й практично. Результати екзамену показали, що випускники-спецпризначенці готові виконувати свої функціональні обов’язки за призначенням», - зазначив начальник кафедри тактики полковник Євгеній Башкатов.
Загалом, члени екзаменаційної комісії задоволені результатами роботи курсантів, адже майбутні офіцери гідно продемонстрували свої знання.

Курсант командно-штабного факультету курсант Дмитро Конопленко показав відмінний результат на екзамені.


«Сьогодні я відпрацював порядок прийняття рішення командиром взводу в оборонному бою в умовах зіткнення з противником. З завданням впорався на відмінно. Взагалі викладачі Академії – спеціалісти високого рівня, тож за роки навчання ми отримали не тільки теоретичні, але й практичні знання, про що свідчать результати на екзамені», - розповідає курсант Дмитро Конопленко.
 

Попереду у курсантів-спепцпризначенців іспит з фізичного виховання та методики фізичної підготовки, після чого отримання лейтенантських погонів та випуск.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ