новини

Випускники-зв’язківці показали високий рівень підготовки під час екзамену

07.06.2021 17:04

Вже другий тиждень у Національній академії Національної гвардії України триває підсумкова державна атестація випускників. Нещодавно в навчальному центрі Академії зв’язківці командно-штабного факультету склали комплексний екзамен зв’язку та інформатизації.

Іспит складався з двох етапів. Перші три питання стосувалися теорії, а останнє було практичним. Практична робота здійснювалася на сучасних засобах зв’язку, таких як Motorola, Harris.

Голова підкомісії підполковник Олександр Свирид звернув увагу на високий рівень підготовленості випускників. Особливу увагу він акцентував на знання та вміння курсантів відповідно до тих посад, на яких майбутні офіцери проходитимуть службу в підрозділах НГУ.

«Рівень знань курсантів-звязківців значно покращується кожного року. Все це завдяки оновленій навчально-матеріальній базі Академії. Наразі у навчальному закладі достатня кількість сучасних засобів зв’язку, які використовуються у військових частинах Нацгвардії. Тому, досконале володіння цими засобами є одним із критеріїв оцінювання випускників», - наголосив підполковник Олександр Свирид.

Випускниця Юлія Клак вважає, що сучасний зв’язківець повинен бути компетентним, тому що наша армія розвивається, з’являється  нова техніка зв’язку і потрібно постійно вдосконалюватися.

«За чотири роки навчання наші викладачі дали нам достатню кількість знань. Ми вивчали технічні характеристики радіостанцій, файли програмування, а потім вже приступали до практичних дій. Сьогодні я на іспиті запрограмувала радіостанцію короткохвильового діапазону. З завданням впоралась на відмінно».

Варто зазначити, що у цьому році 16 випускників пройшли навчання за програмою Мережевої школи «CISCO» та отримали сертифікати міжнародного зразка. Даний сертифікат дозволяє здійснювати експлуатацію та налаштування обладнання «CISCO» в усіх країнах світу, де знаходиться обладнання компанії. 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ