новини

Вітаємо майора Катерину Першину із захистом дисертаційного дослідження!

23.06.2021 16:17

Під час засідання спеціалізованої вченої ради в Національній академії Національній гвардії України відбувся захист дисертаційного дослідження на здобуття ступеня - доктор філософії. Дисертацію захистила ад’юнкт докторантури та ад'юнктури Академії Катерина Першина.

Тема дослідження – «Обґрунтування вимог до технічних характеристик стрілецької зброї з урахуванням їх впливу на стрільця для забезпечення заданої ефективності виконання вогневих завдань силами безпеки».

Науковим керівником здобувача став доктор технічних наук, доцент, начальник докторантури та ад’юнктури Академії Олександр Біленко.

Дисертаційна робота присвячена вирішенню важливого для теорії і практики наукового завдання – вдосконалення науково-методичного апарату обґрунтування вимог до технічних характеристик стрілецької зброї з урахуванням їх впливу на функціональні характеристики стрільця та ефективність стрільби.

Члени спеціалізованої вченої ради зазначили, що дисертація Катерини Першиної виконана на високому науковому рівні, а отримані результати за ступенем наукової новизни обґрунтованістю, науковою та практичною цінністю відповідають спеціальності «Державна безпека» та вимогам Порядку проведення експерименту з присудження ступеня доктора філософії.

«У своїх виступах при обговоренні дисертаційної роботи офіційні опоненти і всі члени спеціалізованої вченої ради відзначили високий науковий рівень, бездоганне володіння тематикою дослідження, фахові та ґрунтовні відповіді. Цей висновок вони підтвердили і своїм одностайним голосуванням за присудження наукового ступеня доктора філософії», - зазначив голова спеціалізованої вченої ради доктор технічних наук, головний науковий співробітник, професор Олександр Крюков.

За результатами таємного голосування та на основі прийнятого висновку членів ради було встановлено, що розглянута дисертація відповідає вимогам Постанови КМУ «Про проведення експерименту з присудження ступеня доктора філософії». Відтак, Катерині Першиній було присуджено ступінь доктора філософії за спеціальністю 251 «Державна безпека».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ