новини

Вітаємо полковника Сергія Бєлая із присудженням престижної державної іменної стипендії!

25.11.2021 17:25

Доктору наук з державного управління, професору, начальнику кафедри військово-соціального та психологічного забезпечення оперативного факультету Академії Нацгвардії полковнику Сергію Бєлаю присуджено державну іменну стипендію.

Привітав полковника із отриманням іменної стипендії начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Сергій Бєлай став одним із 25-ти стипендіатів, яким призначено відзнаку наказом Міністерства освіти і науки України як найкращим молодим вченим для увічнення подій революції гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні на 2022 рік. Як претенденту від Міністерства внутрішніх справ України йому присуджена стипендія імені Романа Гурика.

Згідно правил конкурсу учасникам треба було подати матеріали за встановленими формами щодо наукових здобутків за останні 3 роки, а також написати мотиваційний лист, який би засвідчував активну громадську та соціальну позицію та інші матеріали. При цьому, увага зверталася на публікації, які опубліковані в наукометричних базах Scopus і Web of Science (у офіцера їх 8), а також на кількість монографій, підручників та наукових статей. За рішенням конкурсної комісії Сергій Бєлай здобув найбільше балів серед молодих науковців закладів вищої освіти Міністерства внутрішніх справ України. 

«Присудження стипендії імені Романа Гурика - дуже почесна нагорода для мене. Приємно усвідомлювати, що держава відзначила мої наукові здобутки, адже я плідно працював у останні роки і займався науковою діяльністю окремо від виконання обов’язків на посаді начальника кафедри. Сприяла присудженню стипендії й наукова школа, оскільки за три роки під моїм керівництвом захистили дисертаційні дослідження п’ятеро науковців, - розповів полковник Сергій Бєлай. – Хотів би подякувати за підтримку і керівництву Академії. Постійний розвиток наукової діяльності та увага до наукової сфери допомогли здобути перемогу серед великої кількості інших науковців України».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ