новини

Вітаємо з захистом дисертаційних робіт!

16.04.2021 10:13

Під час засідання спеціалізованої вченої ради в Національній академії Національній гвардії України відбувся захист дисертаційних робіт. Першим дисертацію захистив начальник департаменту планування застосування НГУ генерал-майор Олександр Олещенко.

Тема його дисертаційної роботи – «Методика обґрунтування функціональної структури системи управління військового командування для умов надзвичайного стану».

Науковим керівником здобувача є доктор технічних наук, доцент полковник Олександр Іохов. Вище зазначеним дослідженням науковець займався протягом 9 років. Основні наукові та практичні результати дисертаційного дослідження здобувача опубліковані у 9 наукових статтях та додатково у 7 тезах доповідей на конференціях.

«Генерал-майор Олександр Олещенко є фахівцем у галузі службово-бойової діяльності сил охорони правопорядку. Це надало змогу поєднати теоретичні здобутки, отримані під час написання дисертації з практичною діяльністю Національної гвардії України», - зазначив полковник Олександр Іохов.

За результатами таємного голосування та на основі прийнятого висновку членів вченої ради науковцю присуджено науковий ступінь кандидата військових наук за спеціальністю 21.07.05 – «Службово-бойова діяльність сил охорони правопорядку». 

Далі дисертацію захистив викладач кафедри автобронетанкової техніки майор Олександр Кириченко. Дисертація на тему «Визначення раціональних балістичних характеристик зброї і конструктивних характеристик кулі для забезпечення необхідної надійності виконання специфічних вогневих завдань силами безпеки з урахуванням заданого рівня безпечності застосування стрілецької зброї» відобразила досить актуальні на сьогодні питання, особливо в сфері виконання службово-бойових завдань силами безпеки.

Науковим керівником здобувача став начальник докторантури та ад’юнктури Академії, доктор технічних наук, доцент полковник Олександр Біленко. Наукові та практичні результати дисертаційного дослідження здобувача опубліковані у 6 наукових статтях та у 5 тезах доповідей на конференціях.

Таким чином, спеціалізованою вченою радою майору Олександру Кириченко було присуджено науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 21.07.05 – «Службово-бойова діяльність сил охорони правопорядку».

Також дисертацію захистив викладач кафедри тактики командно-штабного факультету підполковник Олексій Луньов.

Тема його роботи – «Методика планування застосування безпілотних летальних апаратів мультикоптерного типу для моніторингу оперативної обстановки при проведенні спеціальної операції силами НГУ». Наукові та практичні результати дисертаційного дослідження здобувача опубліковані у 6 наукових статтях та у 8 тезах доповідей на конференціях.

Спеціалізованою вченою радою підполковнику Олексію Луньову присуджено науковий ступінь кандидата військових наук за спеціальністю 21.07.05 – «Службово-бойова діяльність сил охорони правопорядку».

Особовий склад Академії Нацгвардії щиро вітає здобувачів із успішним захистом дисертацій.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ