новини

Вітаємо захисників та захисниць України!

01.10.2023 11:43

В Академії Нацгвардії пройшли урочистості з нагоди Дня захисників та захисниць України.

«Всі ви, захисники і захисниці, щодня гідно несете службу, оберігаючи незалежність та виборюючи свободу для нашої держави. Бажаю вам міцного здоров’я та невичерпної енергії. І схиляємо голови перед героями, хто ціною власного життя виборює інтереси України, її державності», - звернувся до присутніх начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Присутні вшанували пам'ять загиблих військовослужбовців, які віддали своє життя у боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність України хвилиною мовчання.

Начальник Академії вручив почесні грамоти та подяки від місцевої влади та медаль за оборону міста-героя Харкова 9 військовослужбовцям  Національної академії Національної гвардії України.

Для всіх присутніх з пісенним поздоровленням виступили духовий оркестр Академії та заслужена артистка естрадного мистецтва України Ольга Полежака.

Крім того, капелан Академії протоієрей Григорій провів поминальну панахиду у пам’ять загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

«Ми всі несемо спільну ношу і ми її мусимо пройти заради перемоги в нашій державі. Сьогодні хочу побажати кожному з вас сил духовних і тілесних. Ви є гідними продовжувачами славних традицій наших батьків і прадідів, тому що охороняєте мирну працю та спокій нашого народу», - говорить протоієрей Григорій.

Також курсанти Академії долучилися до заходу вшанування пам’яті загиблих захисників та поклали квіти до стели пам’яті загиблих героїв, які віддали життя, захищаючи Україну.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ