новини

Вогнева підготовка для майбутніх курсантів Академії Нацгвардії

04.09.2024 09:54

Вогнева підготовка – це одна з дисциплін, яка вимагає від військовослужбовців належних теоретичних знань та практичних навичок, відпрацьованих до автоматизму. Тож, з початком базової загальновійськової підготовки велика увага приділяється вивченню саме цієї дисципліни.

 

Майбутні курсанти вже ознайомилися з бойовими властивостями, прийомами та правилами стрільби з автомата Калашникова, з порядком його розбирання, збирання, склали заліки щодо заходів безпеки при поводженні зі зброєю.

В рамках запланованої програми на військовому стрільбищі з майбутніми першокурсниками викладачі кафедри вогневої підготовки проводять бойові стрільби. Гвардійці виконували вправи початкових та навчальних стрільб з 7,62-мм автомата Калашникова.

 

«Бойові стрільби – один з найвідповідальніших моментів базової загальновійськової підготовки. На стрільбищі гвардійці не просто відчувають, що означає тримати бойову зброю в руках, а й навчаються правильно поводитись зі зброєю. Впевнений, що надалі з кожним роком в Академії їхні знання та результати будуть лише зростати», - зазначив старший викладач кафедри вогневої підготовки полковник Сергій Бородін.

 

Варто зазначити, що викладачі, які були старшими на навчальних місцях не лише контролювали хід проведення стрільб, а й надавали допомогу та рекомендації майбутнім першокурсникам щодо обрання правильного положення для стрільби та утримання зброї. Перед стрільбами, викладачі та командири взводів провели тренування з правильності та одноманітності прицілювання.

 

«Опинившись навпроти мішені, сам на сам зі зброєю, починаєш поводити себе цілком інакше. Тремтіння відступає, натомість з’являється відчуття відповідальності та повної зібраності», – розповів майбутній першокурсник Владислав.

 

Попереду у хлопців та дівчат комплексні практичні заняття, які стануть фінішною прямою базової загальновійськової підготовки майбутніх курсантів Академії Нацгвардії.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ