новини

Володимир Грабчак про перспективи та можливості вивчення іноземних мов у НГУ

15.01.2021 15:23

Начальник управління міжнародного співробітництва департаменту персонального штабу полковник Володимир Грабчак провів декілька зустрічей з курсантами гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України.

Полковник Володимир Грабчак розповів про актуальний стан міжнародного співробітництва в гвардії та важливість знання іноземних мов в цьому контексті. Оскільки знання мови – вимога часу, то під час дискусії були присутні як курсанти першого року навчання, так і гвардійці, які випускаються вже наступного тижня.

«Ви, як майбутні офіцери, маєте унікальну можливість для кар’єрного зростання у подальшій службі, тому що у вас на сьогодні є основний козир – це знання мови, - наголосив полковник Володимир Грабчак. - Коли ви поєднуєте військову діяльність із вивченням мови, можете стати більш розвиненими і розширити свій світогляд, тому що знання мови – це й знання культури окремої країни».

Під час дискусії офіцер акцентував увагу на розвитку міжнародного  співробітництва Національної гвардії України та зазначив країни з якими здійснюється співробітництво. На сьогодні - це Канада, США, Франція, Італія, Туреччина, Нідерланди, Іспанія, Португалія та ін.. Було приділено час і розгляду перспектив членства НГУ у Міжнародній асоціації сил жандармерії та поліції в статусі військової установи (FIEP). Учасники заходу довідалися про потребу в курсантах та офіцерах, які знають іноземну мову, а отже можуть брати участь у заходах міжнародного співробітництва. Зацікавила гвардійців й можливість протягом року навчатися у Франції за програмою підготовки Національної жандармерії Франції з отриманням відповідного сертифікату.

«Деякі з вас вже скоро підуть у війська, а інші ще матимуть можливість навчатися в стінах Академії, але я звертаюся до всіх. Запам’ятайте, втратити завжди легше, ніж потім напрацювати. Розвиток ваших можливостей залежить тільки від вас, тож поки є час, варто замислитися над цим, - запевнив полковник. -  З досвіду можу сказати, що знання іноземної мови відкриває перед вами потужні можливості, тож бажаю успіху в їх реалізації».

 Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ