новини

Вступна кампанія для офіцерів. Іспит з фізичної підготовки

01.07.2021 16:05

У Національній академії Національної гвардії України триває вступна кампанія у офіцерів Збройних сил України та інших військових формувань, що  планують здобувати освітньо-кваліфікаційний рівень «Магістр».

Важливий етап вступу офіцерів – це іспит з фізичної підготовки. Під час іспиту перевіряється сила, спритність та витривалість, результати яких і є показниками фізичної підготовки. Іспит складався з бігу на 100 м,  підтягування, комплексно-силової вправи, а також кросу на 1 км.

«Я розумію, що спорт – це невід’ємна складова способу життя сучасного офіцера. Завдяки тому, що я щоденно активно займався спортом, всі нормативи на іспиті склав на відмінно. І далі планую підтримувати себе в відмінній фізичній формі, адже спорт є найкращим засобом для підтримки організму в тонусі та зміцнення здоров’я», – розповів абітурієнт    Артем Требесов.

Оцінка за виконання вправи виставляється вступникам у відповідності до вікової групи та діючої нормативної бази.

«Сьогодні ми перевіряли офіцерів не тільки на фізичну витривалість, а ще й на силу характеру, адже було достатньо спекотно, але більшість впоралась як із вправами, так і з погодою. Результати здачі нормативів дозволяють констатувати, що всі офіцери систематично займаються фізичною підготовкою. У підсумку всі демонструють відмінні та добрі результати та мають потенціал для досягнення високих результатів», - зазначив т.в.о. начальника кафедри фізичної підготовки та спорту НАНГУ підполковник Артем Турчинов.

Попереду на абітурієнтів чекають комплексний та додатковий іспити.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікацій НА НГУ