новини

Вступна кампанія для офіцерів. Іспит з іноземної мови

24.07.2020 14:04

 

Офіцери, які планують опанувати освітній ступінь «Магістр» оперативно-тактичного рівня підготовки, склали вступне випробовування з іноземної мови.
До складання іспиту залучалися вступники з Національної гвардії України та інших збройних формувань. Військовослужбовці, за вибором,  складали іспит з трьох іноземних мов, серед яких англійська, німецька та французька.

Екзаменаційні білети складалися з трьох завдань. Перше - переклад письмового тексту за фахом (зі словником).
Друге завдання - читання тексту (без словника). При цьому, офіцери мали передати основний зміст тексту рідною мовою та надати відповіді на запитання екзаменатора (за змістом тексту). Третім завданням була усна співбесіда за обраною тематикою.

Вступне випробування з німецької мови складав і помічник начальника штабу однієї з військових частин Харкова майор Антон Москаленко.
Офіцер планує навчатися на заочній формі навчання за спеціальністю  Забезпечення військ (сил) (організація тилового забезпечення ВЧ і з`єднань НГУ).
Вибір на користь німецької військовослужбовець зробив через те, що саме цю мову вивчав у школі та Житомирському військовому інституті НАУ ім. В. П. Корольова.

«Вирішив вступити на оперативно-тактичний факультет Академії Нацгвардії, адже вважаю, що необхідно професійно зростати та отримати чергове військове звання.Крім того, Академія надає можливість навчатися за спеціальністю тилового забезпечення, а також мої товариші, які навчалися тут, досить позитивно відгукувалися про процес навчання, - розповів майор. – Стосовно проведення іспиту з німецької мови, звісно ж готувався. Під час проведення консультації викладачі розповіли нам на чому треба акцентувати увагу. Сам іспит пройшов у спокійній атмосфері, тож розраховую на позитивний результат».  

Сьогодні також відбудеться засідання приймальної комісії, де будуть підведені підсумки вступних випробувань та оголошення результатів вступної кампанії військовослужбовцям Національної гвардії України та інших збройних формувань.
 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ