новини

Вступна кампанія для офіцерів. Комплексний іспит

22.07.2020 14:11

 

Мета комплексного вступного іспиту за спеціальністю - перевірка рівня сформованості знань, умінь та навичок кандидатів для навчання на оперативно-тактичному факультеті. При цьому, під час іспиту враховуються вивчення дисциплін циклу професійної підготовки на першому (бакалаврському рівні).

Основними вимогами під час складання іспиту є вміння офіцерів застосовувати воєнно-теоретичні знання та положення нормативних документів. Важливою також є розробка плануючих, облікових і звітних документів. У окремих випадках звертається увага на службово-бойове застосування підрозділів НГУ. Відповіді, в даному випадку, повинні бути аргументовані, а матеріал логічно й послідовно викладений у короткий проміжок часу.   

Голова підкомісії вступного випробування за спеціальністю «Військове управління (За видами збройних сил)» начальник кафедри оперативного мистецтва, доцент Олександр Лавніченко зазначив, що до складання іспиту військовослужбовці підійшли досить ретельно.

«Кожен із офіцерів, які вирішили вступити на оперативно-тактичний факультет вже поставили перед собою мету щодо подальшого розвитку та просуванню кар’єрними сходами, - переконаний Олександр Лавніченко. - Чи стануть їх мрії реальністю – визначать результати вступних випробувань. Своїми відповідями військовослужбовці показували рівень кваліфікованості. Хочу сказати, що відповідями гвардійців залишився задоволений, але від деяких хотілося б більше впевненості».     

Планує отримати ступінь офіцера оперативно-тактичного рівня й викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки Академії капітан Дмитро Тробюк.

«Перше питання мого екзаменаційного білету стосувалося тактики Національної гвардії України, друге – основам загальновійськової тактики, а третє – управлінню повсякденною діяльністю формувань Нацгвардії. До одного з питань також входило нанесення схеми на дошку та її презентація перед екзаменаторами, - розповів офіцер. – Незважаючи на те, що з питаннями вступного випробування добре ознайомлений у рамках своєї викладацької діяльності, хвилювання все одно було присутнє. Сподіваюся, мої відповіді будуть позитивно оцінені екзаменаторами».

Вже завтра на військовослужбовців чекає складання вступних випробувань із іноземної мови та фізичної підготовки.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ