новини

Вступна кампанія для офіцерів силових структур України. Додатковий та комплексний іспити

02.07.2021 16:11

Протягом тижня офіцери Збройних сил України та інших військових формувань складають комплексний та додатковий іспити за обраною спеціальністю. Їх всього п’ять: «Державна безпека» (службово-бойова діяльність військових частин і з’єднань НГУ із забезпечення державної безпеки), «Військове управління» (за видами Збройних сил) (службово-бойове застосування та управління діями військових частин і з’єднань НГУ), «Забезпечення військ (сил)» (морально-психологічне забезпечення службово-бойової діяльності військових частин НГУ), «Забезпечення військ (сил)» (організація технічного забезпечення військових частин і з’єднань НГУ), «Забезпечення військ (сил)» (організація тилового забезпечення військових частин і з’єднань НГУ).

Додатковий та комплексний іспити проводяться за екзаменаційними білетами, зміст яких охоплює питання відповідно до навчальних дисциплін. Основними вимогами під час складання іспитів є вміння офіцерів застосовувати військово-теоретичні знання та положення нормативних документів. Важливою також є розробка плануючих, облікових і звітних документів. Відповіді повинні бути аргументовані, а матеріал логічно й послідовно викладений у короткий проміжок часу.

«Вступні іспити мають на меті визначити рівень компетентностей кандидатів до вступу. Офіцери повинні знати вимоги керівництв, настанов та інших документів щодо організації  технічного забезпечення, порядок забезпечення матеріальними засобами підпорядкованих частин та підрозділів, обсяги та порядок створення встановлених запасів матеріальних засобів, порядок та правила зберігання матеріальних засобів служб технічної частини», - зазначив голова підкомісії  за спеціалізацією «Організація технічного забезпечення військових частин і з’єднань НГУ» полковник Руслан Кайдалов.

Планує отримати ступінь офіцера оперативного рівня й майор Дмитро Уманець. Військовослужбовець бажає вступити на заочну форму навчання за спеціалізацією «Організація тилового забезпечення військових частин і з’єднань НГУ».   

«У 2013 році я закінчив Академію за спеціальністю «Менеджмент організацій». По закінченню навчання проходив службу на посадах помічника начальника продовольчої служби та помічника начальника тилу, - розповідає майор Дмитро Уманець. – Завдяки фаховій підготовці під час навчання і іспити склав легко. Сьогодні я відповідав на питання стосовно загальних положень по керівництву військовим господарством та розкрив класифікацію та стандартизацію продовольчих товарів».

Вже завтра на військовослужбовців чекає заключне засідання приймальної комісії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ