новини

Вступна кампанія для вступників із числа військовослужбовців завершується

02.08.2023 11:26

Військовослужбовці за контрактом приїхали до Національної академії Національної гвардії України з різних регіонів України для того, щоб подати документи на вступ та скласти іспити. Вступники вже мають досвід служби під час повномасштабного вторгнення, хочуть стати офіцерами та здобути знання для того, щоб ефективно керувати особовим складом.

Майбутні курсанти зареєструвалися, подали документи на вступ, пройшли медичну комісію та склали НМТ (Національний мультипредметний тест). Також гвардійці склали іспит з фізичної підготовки та пройшли професійно-психологічний відбір.

«Іспити для мене були ще однією сходинкою, яку треба подолати на шляху до своєї мети – стати офіцером. Я бачу як дуже стрімко покращується система підготовки гвардійців і мені хочеться бути частиною розвитку обороноздатності країни та звісно покращувати свої навички. У майбутньому я хочу бути мудрим та обізнаним у військовій сфері командиром», - розповів кандидат на вступ солдат Павло Чернета.

Академія – вищий військовий навчальний заклад Національної гвардії України. Тут готують офіцерські кадри, які надалі стають основним ядром управління та забезпечення військ по всій території України. Гвардійці навчатимуться на трьох факультетах Академії, а саме: командно-штабному, логістики та гуманітарному.

 

«Вітаю вас із вступом! Приходить той час, коли кожна людина визначається у важливих питаннях свого життя, навчання – завжди відповідальний крок. Впевнений, що ви обрали правильний напрямок свого розвитку, – звернувся до присутніх начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. – Попереду багато випробувань, які вам доведеться пройти на шляху від курсанта до офіцера, але повірте, цей шлях важкий, цікавий, але незабутній». 

Наступним випробуванням для усіх хлопців та дівчат, які вступили на курсантів, буде проходження первинної військової підготовки. Це допоможе їм більше дізнатися про особливості обраної ними професії, фізично загартуватися, сформувати психологічну стійкість і готовність до служби.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ