новини

Як майбутні офіцери-магістри складали додатковий екзамен

25.06.2021 16:19

У Національній академії Національної гвардії України розпочався відбір кандидатів для навчання на оперативному факультеті.

Сьогодні офіцери Нацгвардії, які планують навчатися як на денній, так і заочній формі навчання, склали додатковий екзамен за обраною спеціальністю. Їх всього п’ять: «Державна безпека» (службово-бойова діяльність військових частин і з’єднань НГУ із забезпечення державної безпеки), «Військове управління» (за видами Збройних сил) (службово-бойове застосування та управління діями військових частин і з’єднань НГУ), «Забезпечення військ (сил)» (морально-психологічне забезпечення службово-бойової діяльності військових частин НГУ), «Забезпечення військ (сил)» (організація технічного забезпечення військових частин і з’єднань НГУ), «Забезпечення військ (сил)» (організація тилового забезпечення військових частин і з’єднань НГУ).

«Академія Нацгвардії щорічно випускає кваліфікованих і підготовлених офіцерів оперативного рівня. Наше завдання - підготувати офіцерів, які зможуть приймати ефективні рішення та професійно керувати підлеглим особовим складом, – зазначив голова підкомісії полковник Володимир Тробюк. - За останні роки ми значно доопрацювали програму підготовки, щоб інтегрувати в неї кращий міжнародний досвід. Крім того, основна увага зосереджена на умовних тактичних знаках країн НАТО».

Додатковий екзамен складається за кожною спеціальністю у разі, якщо військовослужбовець отримав тактичний рівень підготовки, а спеціальність не збігається з тією, за якою він складає вступні випробування. При цьому, відповіді військовослужбовця повинні відображати загальну обізнаність за обраною спеціальністю.

Сьогодні складав додатковий іспит і начальник управління міжнародного співробітництва департаменту персонального штабу Головного управління НГУ полковник Володимир Грабчак. Він планує навчатися за спеціальністю «Державна безпека».

«Завдання були досить серйозні і звісно потрібно було ретельно готуватися до іспиту. Так, в першому завданні я відпрацював питання стосовно роботи командира батальйону щодо організації служби з охорони важливих державних об’єктів. Далі я розкрив питання щодо роботи командира механізованого батальйону по організації проведення бою і відпрацював прийняття рішення командиром батальйону на здійснення оборонного бою. Звісно ж, були присутні хвилювання, але рівнем своєї відповіді залишився задоволений», - розповідає полковник Володимир Грабчак.

Попереду на офіцерів чекає складання комплексного екзамену, а також іспиту з фізичної підготовки та іноземної мови.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікацій НА НГУ