новини

Як футболісти з Академії боролися за кубок Захисників України

19.04.2021 16:26

Стартував перший Кубок захисників України з футболу. Матч 1/32 фіналу відбувся 17 квітня на стадіоні Металіст. Команда Схід НГУ (Харків), де грають футболісти з Національної академії Національної гвардії України, зіграла із командою Слобожанщина (Харків).

У Всеукраїнському турнірі беруть участь 64 команди з усіх регіонів.

Учасники розподілені на вісім дивізіонів по вісім команд в кожному згідно територіального принципу.

«Наша команда з 2018 року бере участь у чемпіонаті України з футболу серед команд Ліги учасників АТО. А у цьому році вперше граємо за Кубок захисників України.  Це не лише футбольні Всеукраїнські змагання, а наймасштабніша в Україні програма психологічної та фізкультурно-спортивної реабілітації учасників бойових дій, яка проходить із 2015 року. Це вже стало своєрідною традицією, форматом згуртування ветеранів, промо-акцією здорового способу життя та вшануванням героїв АТО/ООС», - розповідає капітан команди старший викладач кафедри фізичної підготовки та спорту Академії НГУ капітан Артем Корольов.

У напруженій грі команда Схід НГУ (Харків) виборола перемогу у Слобожанщини (Харків) з рахунком 3:2. Від Академії Нацгвардії команду переможців представляли: старший викладач кафедри фізичної підготовки та спорту капітан Артем Корольов, слухач оперативного факультету капітан Іван Стахович, курсанти факультету логістики сержанти Віктор Бабанін, Олександр Квашнін, Денис Жидко.

Таким чином, Схід НГУ (Харків) вийшла у 1/ 16 турніру та продовжить свою боротьбу за першість у турнірі вже із командою Кривбас АТО (Кривий Ріг) у наступній грі 8-9 травня.

 

Олег КОРНІЄНКО