новини

Як гвардійці Академії проходили відбір на берет із відзнакою

09.07.2021 17:45

 

Марш-кидок на відстань 10 кілометрів, кидання гранати на 30 метрів, відпрацювання елементів спеціальної смуги перешкод, а саме переповзання під колючим дротом та подолання перешкод, проходження загальновійськової смуги перешкод та виконання силових вправ: присідання із 30-кг мішком на плечах, піднімання ніг у положенні «лежачи», віджимання від землі (кожну вправа по тридцять повторень), кантування колеса вантажного автомобіля, демонстрація практичних навичок із вогневої підготовки, вправи рукопашного бою – це все, що виконували гвардійці Академії під час першого відбіркового етапу на право носіння берету з відзнакою.   

Цього року у відборі взяли участь семеро учасників з різних факультетів Академії, серед яких один офіцер. За правилами відбору, у змаганнях можуть брати участь військовослужбовці за контрактом Національної гвардії України, які проходять службу не менше 18-ти місяців. За день до виконання фізичних вправ, учасники склали тестування із військових наук. А наступного дня, перед виїздом до навчального центру, гвардійці пройшли інструктаж та медичний огляд. 

Одним із організаторів відбору був викладач кафедри підготовки та спорту молодший лейтенант Володимир Катихін. Офіцер чемпіон світу з тайського боксу 2008 року та срібний призер чемпіонату світу зі змішаних бойових мистецтв 2012 року. Більше того, у 2018 році Володимир Катихін брав участь у змаганнях на берет із відзнакою, тому має досвід, яким можна поділитися із учасниками.

«На змаганнях буде надзвичайно велика конкуренція. Наприклад, у 2018 році взяли участь 80 військових, а берет із відзнакою отримали тільки двоє. Тому, хлопці повинні усвідомити, навіть якщо не отримають заповітний берет, вони набудуть колосальний досвід, - наголосив Володимир Катихін. – Впродовж підготовки та самих змагань гвардійці проявлять мужність, змобілізують свій дух, підвищать навички у спорті та військовій справі. А також, безумовно, стануть прикладом для інших курсантів та офіцерів Академії Національної гвардії України».

За підсумками відбору, кращий результат отримали курсовий офіцер курсу №1 командно-штабного факультету, старший лейтенант Антон Чумак та курсант 2-го року навчання командно-штабного факультету Ілля Огребчук. Офіцер Антон Чумак отримав кращий результат, адже пройшов всі змагання за 52 хвилини.

«Участь у відборі я беру не вперше. Для мене – це можливість довести, що ти можеш переступити через свої слабкості, - зазначив старший лейтенант Антон Чумак. – Головне – поставити собі настанову, що ти зможеш через все це пройти, не здаватися та отримати перемогу».

За два тижні до змагань, у навчальному центрі Академії, з учасниками проведуть додаткові тренування. Змагання на отримання берету з відзнакою відбудуться з 13 по 16 вересня в одній із військових частин Києва.

Бажаємо гвардійцям Академії перемоги у майбутніх змаганнях!

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ