новини

Як гвардійці Академії розвивали навички спілкування англійською мовою

18.01.2022 15:02

На кафедрі іноземних мов Національної академії Національної гвардії України під керівництвом завідувача кафедри Лариси Стрілець та доцентів кафедри іноземних мов Світлани Кумпан та Яни Старченко було проведено науково-практичну конференцію «Language of Interoperability». У конференції взяли участь представники денної та заочної форми навчання тактичного та оперативного рівнів, а також слухачі ад’юнктури.

«Вже п’ятий рік поспіль для учасників конференції створюється повне занурення в англійську мову в професійно-орієнтованому контексті, - зазначила завідувач кафедри іноземних мов Лариса Стрілець. - Мета цієї конференції - змотивувати офіцерів до вивчення іноземної мови. Ми й надалі плануємо проводити такі цікаві заходи, щоб офіцери не тільки навчалися, але й мали можливість вільно спілкуватися іноземними мовами».

Відкрив захід начальник управління міжнародного співробітництва департаменту персонального штабу Головного управління Національної гвардії України Володимир Грабчак, який привітав учасників конференції та акцентував увагу на нагальній потребі військ у офіцерах з високим рівнем знання іноземних мов та перспективних напрямах розвитку кар’єри сучасного офіцера.

З вітальним словом до учасників звернувся і вчений секретар секретаріату вченої ради Академії полковник Олександр Черкашин, який наголосив на пріоритеті «навчання протягом життя».

Серед запрошених на пленарне засідання офіцерів Академії Нацгвардії був також начальник відділу євроатлантичної інтеграції підполковник Володимир Гончар, який поділився власним досвідом та важливістю використання іноземних мов у військовій кар’єрі.

Командир групи заочного відділення Петро Шаповал зауважив, що той факт, що конференція проходить англійською мовою, допомагає офіцерам подолати мовний бар’єр та готує до спілкування із потенційними партнерами країн НАТО.

Учасник конференції Олександр Наумов висловив спільну думку, наголошуючи на тому, що в сучасному світі неможлива повноцінна реформа Збройних сил України без знання англійської мови.

Підполковник Артем Литовченко зазначив, що такі заходи, як сьогоднішня конференція, дозволяють розвивати навички спілкування англійською мовою.

«Науково-практична конференція – це корисний досвід та плідна співпраця учасників. Під час роботи конференції були розглянуті наступні питання, актуальні для розбудови Національної гвардії та Збройних Сил України: «Створення передумов до готовності використання засобів фізичного впливу: гендерний аспект», «Шляхи покращення забезпечення питною водою у польових умовах» – майор Елман Гасимов, «Методи оцінки стабільності бронемашин» – майор Генадій Яровий», - розповів Артем Литовченко.

Понад 30 учасників обговорили важливі питання професійної сфери та продемонстрували вміння спілкуватися на військову тематику англійською мовою.

По закінченню конференції учасникам були вручені сертифікати.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ