новини

Як гвардійці вдосконалюють вивчення французької мови на інтенсивних курсах

04.11.2020 17:25

 

В офіцерів Національної гвардії України, які прибули до Академії Нацгвардії з різних військових частин, тривають інтенсивні курси вивчення іноземних мов. Гвардійці вдосконалюють свої знання із двох іноземних мов – англійської та французької. Сьогодні ми розповімо детальніше про вивчення саме французької мови.

За словами викладача французької та англійської мови мовного відділу Академії Майї Сергієнко, до кінця грудня слухачі навчатимуться за досить насиченою програмою. Особлива увага акцентується на граматиці та розвитку усного мовлення за різними темами. 

«За програмою, спочатку ми починаємо вивчати теми більш загального характеру для того, щоб ознайомити слухачів із французькою мовою, якщо вони раніше її не вивчали, - зазначила викладач. – А офіцери, які вивчали французьку проходять курс повторення. Важливо, щоб викладач впевнився, що слухач може граматично правильно будувати речення та не має особливих труднощів із перекладом текстів».

Під час інтенсивних курсів із французької мови викладачі надають слухачам багато інформації щодо культури, історії, моделі поведінки французів, адже це сприяє кращому розумінню носіїв мови. Поступово слухачі переходять до вивчення військової тематики, адже одне з головних завдань інтенсивних курсів – підготувати офіцерів до використання французької мови у професійному житті. Викладач говорить, що, в даному випадку, дуже важливо поповнити лексичний запас. Для цього в процесі навчання використовують багато творчих завдань, навчальних посібників, аудіо та відеоматеріалів. Така комплексна робота сприяє кращому розвитку комунікативних навичок гвардійців.

«Офіцери, які прибувають на інтенсивні курси вивчення іноземних мов добре мотивовані, адже розуміють ціль курсів. Вони намагаються максимально опрацювати матеріали, які ми надаємо. Бувають такі моменти, коли тема настільки зацікавлює, що слухачі виконують ще й додаткові завдання», - запевнила Майя Сергієнко.

Одним із старанних слухачів інтенсивних курсів французької мови є начальник фізичної підготовки і спорту Центрального територіального управління НГУ підполковник Іван Колесник. Опанувати іноземні мови гвардієць мріяв завжди. Ще під час навчання на факультеті логістики в Академії Нацгвардії захопився вивченням англійської мови. Французьку розпочав вивчати, коли зрозумів, що саме мова може допомогти в розвитку професійної діяльності. Завдяки вільному володінню французькою мовою офіцер може організувати змагання, яке заснувала Національна жандармерія Франції.   

«Для мене особливо цікава військова тематика, але інші теми також заслуговують на увагу, тому що цивільна лексика важлива в повсякденному житті та комунікації з носіями мови, - наголосив підполковник. – Враховуючи розвиток міжнародної співпраці Національної гвардії України, раджу курсантам, особливо тим, які навчаються за командним фахом та в підрозділах спецпризначення, звернути увагу на вивчення французької мови. У структурі Жандармерії Франції є спеціальні підрозділи, які мають бажання допомагати в професійній підготовці й передачі досвіду українським військовим. Тож, не пропустіть свій шанс, гвардійці!».

Інтенсивні курси триватимуть до 23 грудня. Після складання контрольного тестування, офіцери отримають сертифікат на знання іноземної мови STANAG 6.001. Наявність сертифікату та характеристики, яка надсилається на кожного військовослужбовця до військової частини, де він безпосередньо проходить службу, є прямою вказівкою на набуття ним певного рівня міжкультурної комунікації.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ