новини

Як канадські військовові вчили викладачів-початківців Академії основам викладання за стандартами НАТО

15.09.2021 16:06

Представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) провели заняття з викладачами-початківцями Академії Нацгвардії.

«Навчання викладачів новим формам та методам проведення занять, обмін досвідом, підтримка викладачів-початківців у їх становленні відіграє важливу роль в організації освітнього процесу Академії Нацгвардії. Сьогодні свій досвід презентують представники Канади, що вкрай важливо для гвардійців», - звернувся до учасників заступник начальника навчально-методичного центру полковник Михайло Медвідь.

Інструктори з Канади розповіли про обов'язки і роль викладача, та про те як емоційна та фізична поведінка викладача впливає на презентацію матеріалу. Військовослужбовці наголосили на важливості відвертості та позитивного ставлення до здобувачів.

«Сьогодні я поділився досвідом щодо основ викладання, розповів про роль та обов’язки викладачів. Так, коли я був у навчальному центрі Академії, бачив як проходять заняття із гвардійцями і знайшов багато схожого в порівнянні зі стандартами НАТО. Викладачі перевіряли засвоєний матеріал у курсантів, а також підтримували інтерес та зацікавленість у гвардійців, що є вагомою складовою успіху, - зазначив представник Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) капітан Гектор Макдональд. – Також я поділився техніками та методиками, які викладачі можуть застосовувати на своїх заняттях, щоб проводити їх більш ефективно. Безумовно, у всіх викладачів була присутня зацікавленість до пізнання нового». 

Здобувачі курсу «Основи викладання» з інтересом сприймали нову інформацію та активно ставили питання представникам Канади.

«Я ознайомилася із тактикою основ викладання за стандартами НАТО. Для себе зрозуміла, що потрібно залучати слухачів до більш самостійного навчання, допомагати та пояснювати матеріал, за необхідності, інформувати слухачів про їх прогрес», - прокоментувала старший викладач кафедри правового забезпечення гуманітарного факультету майор Катерина Першина.

Викладач кафедри оперативного та логістичного забезпечення полковник Олександр Желновач одразу після заняття впровадив у практику отримані знання й отримав очікуваний результат.

«Заняття із представниками Канади було доволі цікавим. Особливо мені сподобалася запропонована класифікація здобувачів та відповідні до цієї класифікації стилі роботи зі здобувачами, - розповідає полковник Олександр Желновач. - Вже коли проводив заняття із офіцерами-магістрами, застосував нову інформацію й результатом задоволений».

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ