новини

Як курсанти Академії Нацгвардії тренуються влучно стріляти

07.05.2021 14:34

В Академії Нацгвардії відбулися навчальні стрільби з гвардійцями другого року навчання командно-штабного факультету.

Заняття провів старший викладач кафедри вогневої підготовки полковник Олександр Желновач. Курсанти на занятті відпрацювали прийоми та правила стрільби із пістолета Макарова. Гвардійці практикувалися у веденні прицільного вогню із пістолета по нерухомим цілям. Крім того, курсанти удосконалили знання стосовно матеріальної частини озброєння – готували зброю до стрільби та обслуговували її після стрільби.  

«Всі курсанти впевнено почувались на занятті з вогневої підготовки. Ми практично відпрацювали моменти правильності стрільби і одноманітності прицілювання. Головне наше завдання - навчити майбутніх офіцерів вражати цілі з першого пострілу та впевненості в діях з озброєнням. Звісно для того, щоб завжди влучати у ціль, механічно виконувати усі рухи, не хвилюватись перед пострілом  потрібен час, але головне - мати стимул розвиватися та опановувати знання», - розповідає полковник Олександр Желновач.

Курсант командно-штабного факультету сержант Костянтин Недожній виконав всі вправи стрільб на відмінно.

«Саме в такі моменти ти зосереджений, як ніколи і хвилювання розсіюється вже після першого пострілу, тому позитивний результат звісно додає впевненості у собі. Під час виконання початкової вправи навчальних стрільб я вибив 27 очок і отримав відмінну оцінку, чим звісно задоволений»,  - розповідає сержант Костянтин Недожній.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ