новини

Як курсанти Академії Нацгвардії вивчають журналістику

20.04.2021 16:04

З курсантами гуманітарного факультету Академії Нацгвардії провели заняття зі стратегічних комунікацій. Навчав гвардійців офіцер відділу Євроатлантичної інтеграції старший лейтенант Дмитро Одерій. Також, менторами на занятті виступили радник командувача Національної гвардії України зі стратегічних комунікацій Дмитро Брук та доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Академії, кандидат філологічних наук Лілія Дорошина.

Дмитро Одерій розповів майбутнім офіцерам про всебічну підготовку,  обізнаність та швидку орієнтацію в інформаційному просторі. При цьому, офіцер акцентував увагу на важливості і функціях прес-офіцера у формуванні іміджу Національної гвардії України.

«Прес-служба Нацгвардії працює, як одна згуртована команда по всім регіонам. Вони головні комунікаційники з українською спільнотою, хоча варто зазначити, що й самі нацгвардійці відкриті й щирі. Мабуть тому Національна гвардія і має високий рівень довіри українського народу. За результатами останнього дослідження Центру Разумкова, рівень довіри населення до Нацгвардії складає 56%. Це кожен другий громадянин України довіряє НГУ», - зазначив старший лейтенант Дмитро Одерій. 

Під час заняття курсанти виконували вправи на аналіз інформаційних повідомлень про Національну гвардії України за їх рівнями взаємодії з громадськістю.

Крім того, на засіданні гуртка було прийнято рішення створити медіа простір на кафедрі філології, перекладу та стратегічних комунікацій. Курсанти розпочали роботу над оформлення макету інсталяції, де будуть виставлені предмети журналістики: фотоапарати, відеокамери, студійні мікрофони, касети та ще багато іншого.

Курсантка магістратури Валерії Катріченко розповідає, що на ці заняття вона ходить із задоволенням: «В цьому році до занять долучили справжніх журналістів, які успішно працювали у медіа. Їх досвід унікальний, вони тренують нас тому, що самі напрацювали роками», - поділилася враженнями Валерія.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ