новини

Як курсанти Академії обговорювали питання стрільб із канадськими військовими

10.11.2021 14:19

 

З курсантами четвертого року навчання гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України пройшло заняття із французької мови.

Провели заняття доценти кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Яна Мокрій та Олена Пантелєєва. Участь у ньому взяли й військові Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER).

Курсанти разом із іноземними партнерами обговорювали способи ведення занять у тирі. Учасники порівнювали специфіку занять в українській армії та Збройних силах Канади. Також акцентували увагу на озброєнні з якого здійснюються стрільби та оснащенні військовослужбовця, зокрема на застосуванні протишумових засобів.  

«Заняття із французької мови доволі важливе для курсантів, тому що спілкування із носіями є одним із кращих способів вивчити мову. Можливо, під час несення служби, гвардійці перебуватимуть у відрядженні до франкомовних країн і зможуть виразити свої думки тільки французькою мовою, бо інакше їх не зрозуміють, - наголосила доцент Яна Мокрій. - Саме на таких заняттях ми практикуємо живе спілкування, курсанти поповнюють свій лексичний запас, а це, у свою чергу, допомагає впевнено комунікувати».

Для кращого опанування теми, курсанти розподілилися на дві групи. В одній була присутня сержант Андреанна Мішо. За словами представника операції UNIFIER, завдяки таким заняттям курсанти стають більш відкритими, впевненими в собі та підвищують мотивацію до вивчення іноземних мов.

«Основна наша мета – допомогти викладачам у проведенні заняття, для того, щоб гвардійці детальніше розуміли слова та виконували вправи, зокрема опрацьовували тексти французькою мовою, - розповіла сержант Андреанна Мішо. - Ми також залучали курсантів до більш активного виконання вправ, ставлячи акцент на військову термінологію».

Одна з найбільш активних учасників, курсантка Дарина Романченко, вважає, що залучення канадських військових у навчальний процес позитивно впливає на позбавлення мовного бар’єру з французької мови.

«На занятті з французької мови ми звертаємо увагу, перш за все, на усне мовлення, при цьому, кожен із курсантів має можливість ставити запитання іноземним представникам та висловлювати свою думку, - зазначила курсантка Дарина Романченко. – Наприклад, під час цього заняття ми довідалися багато невідомих раніше слів на військову тематику, тим самим, поповнивши свій лексичний запас».

Вже 18 листопада курсанти візьмуть участь у гуртку з французької мови, який діє на кафедрі філології, перекладу та стратегічних комунікацій. Учасники будуть обговорювати тему прийняття та віддачі команд у Збройних силах Канади.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ