новини

Як курсанти Академії пройшли перший етап польового виходу

24.08.2021 09:24

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України стартув польовий вихід курсантів, які протягом місяця проходили курс первинної військово-професійної підготовки. Вже другий рік поспіль військовослужбовці Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади  (операція UNIFIER) беруть безпосередню участь у заході.

Так, під час першого дня польового виходу заняття проходили на 14 навчальних місцях. Гвардійці тренували порядок посадки та висадки особового складу на бронетранспортер та автотранспортер, виконали тактичні прийоми дій підрозділів Нацгвардії із забезпечення охорони громадського порядку, доставляли боєприпаси під вогнем противника, пройшли обкатування бойовою технікою. Крім того, вдосконалили дії у прихованому висуванні до об’єкта противника перебіганням та переповзанням, виконали прийоми рукопашного бою, відпрацювали атаку переднього краю оборони противника під час дій у пішому порядку, вчились встановлювати намет УСТ-56. Майбутні курсанти відпрацювали приготування до стрільби з різних положень та неповне розбирання зброї та складання після неповного розбирання. Також у особового складу перевіряли знання і навички з тактичної медицини та екстремальної психології.

«Під час першого етапу польового виходу я  бачив в очах курсантів бажання до навчання військовій справі. Звичайно було важко усім, але  кожен курсант мужньо витримав усі випробування першого дня і готовий до другого етапу польового виходу», - зазначив заступник начальника навчальних зборів підполковник Андрій Дорофєєв.

Іноземний інструктор працював разом з курсантами та розповідав своє бачення усіх занять, на яких працювали курсанти.

«Усі випробування, які ми пройшли не виснажують, а навпаки примножують бажання навчатися та рухатися до своєї мети. Також, звісно, мотивує участь інструктора з Канади, хочеться показати свої набуті навички за місяць. Вже з нетерпінням чекаю завтрашнього дня, де зможу випробувати власні сили під час долання спеціальної смуги перешкод», - поділився враженнями курсант Сергій Симоніка.

Вже завтра на майбутніх першокурсників чекають наступні випробування: орієнтування на місцевості та рух за азимутом, відпрацювання дій особового складу роти в наступі, обладнання та маскування окопу для стрільби лежачи з автоматом та долання спеціальної смуги перешкод.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ