новини

Як курсанти Академії складали нормативи з тактичної підготовки

10.09.2020 16:50


Першокурсники, які проходять первину військову підготовку в навчальному центрі Академії Нацгвардії вперше складали нормативи з тактичної підготовки.
Хлопцям та дівчатам потрібно було доставити боєприпаси за умовним вогнем противника. Вправа полягає у тому, щоб за командою переповзти на боці на відстань 20 метрів,тримаючи, при цьому, в руці ящик з боєприпасами. На оцінку відмінно потрібно виконати норматив за 35 секунд.
Наступна вправа, яку складали першокурсники - таємне висування до об’єкта противника. Суть полягає у тому, щоб по-пластунськи переповзти 50 метрів до цілі. На оцінку відмінно потрібно подолати ділянку місцевості за 110 секунд.
«Я знав, що мені потрібно буде складати військові нормативи, та, як здавалося, був до цього готовий, але фізично виконувати ці вправи не так і легко, бо разом із своєю вагою потрібно ще нести автомат, каску та інше спорядження. Попри складнощі я задоволений, що зміг все подолати та жодного разу не здався, сподіваюсь, що далі буду лише покращувати свій результат», - розповів курсант гуманітарного факультету солдат Мирослав Гончар.
Ще один норматив, який складали курсанти – пересування на полі бою по-пластунськи та перебіжками. За умовами, першокурсник повинен 15 метрів перебігти ділянку, потім 20 метрів переповзти і ще 15 метрів перебігти.Таку вправу, на відмінно, потрібно виконати за 40 секунд.
«Ми з сержантом надавали всі поради щодо максимально зручного виконання кожного нормативу, а хлопці та дівчата намагалися якнайкраще впоратися. Відтак, навіть попри втому доводили, що гідні бути майбутніми офіцерами», - зазначив командир взводу другої навчальної роти старший лейтенант Кирило Колесников.
Окрім тактичної підготовки, курсанти опановують і військово-інженерну справу, навчаються топографії, тактичній медицині та проходять заняття за напрямками факультетів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ